Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Dekorowanie potraw

Wydawnictwo: Świat Książki
5,8 (10 ocen i 3 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
2
6
4
5
0
4
2
3
1
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-7799-746-8
liczba stron
108
słowa kluczowe
dekorowanie, potrawy, zdobienie
język
polski
dodała
magdalenardo

Delikatne krokusy, które oczarowują swoją kruchością, fioletowe, rozłożyste lilie wodne, wybujałe zielono-białe kwiaty dziwnego gatunku przyciągają wzrok i pachną... cebulą i porem. Wesołe skrzydlate biedronki chrupią rzodkiewkowo, zakręcony wąż jest słodki jak lukier, a czerwony lśniący miąższ pomarańczy rozpływa się w ustach jak galaretka. Zaskakujące? Fantastyczne pomysły na smaczne i...

Delikatne krokusy, które oczarowują swoją kruchością, fioletowe, rozłożyste lilie wodne, wybujałe zielono-białe kwiaty dziwnego gatunku przyciągają wzrok i pachną... cebulą i porem. Wesołe skrzydlate biedronki chrupią rzodkiewkowo, zakręcony wąż jest słodki jak lukier, a czerwony lśniący miąższ pomarańczy rozpływa się w ustach jak galaretka. Zaskakujące? Fantastyczne pomysły na smaczne i niezwykle oryginalne ozdoby stołu, potraw, na jadalne dekoracje, które same w sobie mogą być kuszącymi daniami. Przekonaj się jak używając powszechnie dostępnych akcesoriów kuchennych z owoców, warzyw, słodkości przygotować prawdziwe cuda. Szczegółowe wskazówki i liczne ilustracje ułatwiają zadanie.

 

źródło opisu: Wydawnictwo Świat Książki, 2012

źródło okładki: http://www.weltbild.pl/dekorowanie-potraw_p90087420.html#longDescr

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1571
magdalenardo | 2012-08-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 07 sierpnia 2012

Czy nie mieliście kiedyś ochoty olśnić swoich gości? Czy zastanawialiście się czym jeszcze możecie ich zaskoczyć? Pyszne i oryginalne potrawy to nie wszystko. Czas na zmiany! Ładnie udekorowane potrawy będę robić furorę na każdym Waszym przyjęciu. Wakacje są czasem sprzyjającym spotkaniom towarzyskim - kawka dla znajomych, grill dla przyjaciół, wystawny obiad dla rodziny. Nie od dziś wiadomo, że ładnie podane dania smakują lepiej. Okazuje się, że nie jest to wcale takie trudne.
Joanna Góźdź w swojej książce "Dekorowanie potraw" prezentuje ciekawe i proste (zazwyczaj) sposoby przygotowania oryginalnych dekoracji. Książka zawiera rozdział dotyczący narzędzi, w które należy się zaopatrzyć przed przystąpieniem do dekorowania - są to narzędzia powszechnie znane i łatwe do zdobycia. Pozostałe trzy rozdziały to już instrukcje wykonania dekoracji pogrupowane na te wykonane z: owoców, warzyw i słodkie dekoracje. Instrukcje opisane są bardzo dokładnie, każda z nas nie będzie miała problemu z ich interpretacją. Różnorodność ozdób sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Mnie najbardziej przypadły do gustu dekoracje z owoców i warzyw (no, nici z cukru też są rewelacyjne!). Pomysły na dekoracje z warzyw są najprostsze - i pewnie dlatego najbardziej do mnie przemawiają. Najlepsza wydaje mi się kokarda z pora (zdjęcie poniżej) - prosta, a niesamowicie efektywna.

Recenzja pochodzi z mojego bloga: www.biblioteczkamagdalenardo.blogspot.com

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Trzeci klucz

Muszę przyznać, że sprawy były tak zawiłe, a rozwiązanie tak proste, że mogłam na nie wpaść, a jednak nie wpadłam. Za to wątek z Tomem Waalerem robi s...

zgłoś błąd zgłoś błąd