Kuchnia wegetariańska
256 str.
4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- poradniki
- Tytuł oryginału:
- The Practical Encyclopedia of Whole Foods
- Wydawnictwo:
- Arkady
- Data wydania:
- 2005-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2005-01-01
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 82-213-4240-X
- Tłumacz:
- Grażyna Gasparska
- Tagi:
- kuchnia wegetariańska
Przepisy na smaczne, zdrowe i pożywne potrawy wegetariańskie.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 9
- 5
- 3
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Więcej tu informacji o samych produktach niż przepisów, książka dobra jak ktoś zaczyna wegetarianizm. Każdy produkt dokładnie opisany, porządne zdjęcia i wskazówki do przechowywania, rady jak wybrać w sklepie najlepszy. Graimes mówi nawet o tym jak przygotować makaron czy ryż - i cóż, słusznie, wiele osób nie umie nawet tak prostych produktów przygotować w poprawny sposób. Na przykład: w Polsce częste jest dodawanie do gotującego się makaronu łyżki oleju. Brr. Albo pogląd, że każde danie z ryżem i warzywami to risotto.
Początkującym się przyda, ja akurat liczyłam na ciekawe przepisy. I voila, po omówieniu produktów są i receptury. Dużo tu prostych i dokładnie opisanych dań, co jest akurat bardzo fajne (zwłaszcza dla poczatkujących). Pokutuje w koncu stereotyp, że kuchnia bez mięsa to kuchnia wymyślna, zajmująca dużo czasu i bardzo droga.
Polecam zwłaszcza osobom, które zaczynają nie jeść mięsa. Osoby bardziej zaawansowane też znajdą coś dla siebie, choćby inspirację w opisach produktów. Jeśli mam byc szczera, mi większość przepisow Nicoli Graimes nie przypadła do gustu; jedynie kilka chętnie wykorzystam. Bardziej inspirująca była część z produktami. Jeśli ktoś zaczyna z kuchnią roślinną, polecam też książkę Eryka Wałkowicza (Kuchnia roślinna dla każdego).
Więcej tu informacji o samych produktach niż przepisów, książka dobra jak ktoś zaczyna wegetarianizm. Każdy produkt dokładnie opisany, porządne zdjęcia i wskazówki do przechowywania, rady jak wybrać w sklepie najlepszy. Graimes mówi nawet o tym jak przygotować makaron czy ryż - i cóż, słusznie, wiele osób nie umie nawet tak prostych produktów przygotować w poprawny sposób....
więcej Pokaż mimo to