rozwiń zwiń

Strączki

Okładka książki Strączki
Maria Banach Wydawnictwo: Edgard Seria: Samo Sedno kulinaria, przepisy kulinarne
216 str. 3 godz. 36 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Samo Sedno
Wydawnictwo:
Edgard
Data wydania:
2016-08-09
Data 1. wyd. pol.:
2016-08-09
Liczba stron:
216
Czas czytania
3 godz. 36 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377887776
Tagi:
strączki kulinaria przepisy kulinarne soczewica groch groszek ciecierzyca fasola fasolka bób soja rośliny strączkowe
Średnia ocen

                6,0 6,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,0 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1583
1444

Na półkach: ,

Na początku książki Autorka opowiada dlaczego warto jeść strączki, obala mity związane ze strączkami i daje kilka cennych rad na temat jak je kupować, przechowywać oraz jak obchodzić się z produktami świeżymi, suszonymi, tymi w puszce, czy mrożonymi.
Następnie przechodzimy do przepisów, które podzielono na rozdziały według nazwy rośliny strączkowej, która w danym rozdziale będzie głównym bohaterem: SOCZEWICA, GROCH I GROSZEK, CIECIERZYCA, FASOLA i FASOLKA, BÓB, SOJA.

"Strączki" to takie kompendium wiedzy i przepisów na temat roślin strączkowych dla mniej i bardziej zaawansowanych w kuchni. Mimo iż nie wszystkie przepisy są wegetariańskie, czy wegańskie, roślinożercy również znajdą w niej mnóstwo inspiracji dla siebie (dania prosto zweganizować). Znajdziemy tu zarówno wariacje na temat kuchni polskiej, receptury inspirowane kuchniami świata, jak i autorskie pomysły Marysi.

Książkę mogę polecić każdemu a w szczególności osobom, które nie są przekonane do strączków, obawiają się ich lub nie wiedzą jak smacznie je przyrządzać. Maria Banach udowadnia, że bazujące na nich dania wcale nie muszą być niesmaczne, ciężkie i nudne.

Na początku książki Autorka opowiada dlaczego warto jeść strączki, obala mity związane ze strączkami i daje kilka cennych rad na temat jak je kupować, przechowywać oraz jak obchodzić się z produktami świeżymi, suszonymi, tymi w puszce, czy mrożonymi.
Następnie przechodzimy do przepisów, które podzielono na rozdziały według nazwy rośliny strączkowej, która w danym rozdziale...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    18
  • Przeczytane
    11
  • Posiadam
    4
  • Kulinarne
    2
  • Zdrowie
    1
  • Kuchnia
    1
  • Gatunek: Kulinarne tbb
    1
  • Książki kucharskie
    1
  • Kulinaria
    1
  • Z biblioteki
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Strączki


Podobne książki

Przeczytaj także