Rewolucja na talerzu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Literackie
- Data wydania:
- 2012-03-08
- Data 1. wyd. pol.:
- 2012-03-08
- Liczba stron:
- 184
- Czas czytania
- 3 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-08-04881-8
- Tagi:
- kuchnia
Sernik, po którym schudniesz i dietetyczny schabowy! Czy to możliwe? Ależ tak! Autorki książki Rewolucja na talerzu oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem nadawanego na antenie TVN Style, dowodzą że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie. Różnice są niewielkie, dania smakowite, a efekty piorunujące, bo stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność drugiego dania ze swojskim schabowym i ziemniakami. Ta książka to zbiór niskokalorycznych wersji przepisów na ulubione dania, ważnych rad i bezcennych informacji, dotyczących nie tylko gotowania, ale także odpowiedniego dobierania i łączenia produktów oraz szczegółowy przewodnik dietetyczny po warzywach, owocach, mięsach i przetworach mącznych. Przeprowadź "rewolucję na talerzu"! Jedz, smakuj i chudnij!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 48
- 48
- 23
- 4
- 3
- 3
- 3
- 3
- 2
- 1
Opinia
Książka kucharska to podstawowe wyposażenie niemal każdej kuchni.Niektóre z nas nie wyobrażają sobie życia bez niej. W dzisiejszych czasach tematyka kulinarna jest wszechobecna. Natykamy się na nią niemal na każdym kroku- programy telewizyjne, blogi kulinarne, przepisy w czasopismach i książkach kucharskich. Liczba tych ostatnich jest niemała- o czym możemy się przekonać czytając raport przygotowany dla sieci Empik-"Liczba książek kucharskich wydawanych rocznie w Polsce przewyższa tę sprzed ćwierć wieku ponad dwudziestokrotnie". Tylko jak znaleźć w tym gąszczu te idealną? Tę, z której będziemy czerpać inspiracje do naszych codziennych eksperymentów kulinarnych?
Olga Kwiecińska-Kaplińska (kucharka z zamiłowania) oraz Agata Ziemnicka (z wykształcenia dietetyk) stworzyły moim zdaniem książkę kucharska prawie idealną. Wszystko zaczęło się od programu emitowanego na antenie telewizji TVN Style. Autorki starały się przekonać Polaków do dietetycznej kuchni. Niestety nie było to łatwe zadanie ponieważ, gdzieś w głębi duszy, jesteśmy kulinarnymi konserwatystami.Lubimy zjeść na typowy niedzielny obiad, potrawy które towarzyszą nam już od dzieciństwa. Królami polskich stołów są schabowy z kapusta lub mielony podawany z buraczkami zasmażanymi. Według badań przeprowadzonych przez OBOP, aż 72% z nas uważa rodzimą kuchnię za ulubioną,a aż 2/3 pytanych twierdzi, że schabowy z kapustą to ulubione danie na niedzielny obiad. Jak walczyć z tym przekonaniem? Autorki znalazły na to skuteczny sposób- postanowiły "odchudzić" tradycyjne polskie potrawy. W książce "Rewolucja na talerzu" znajdziemy ciekawe propozycje na schabowego inaczej,dietetyczne pierogi i krokiety, placki ziemniaczane z piekarnika oraz pyszne nietuczące desery i ciasta. O fast-foodach już nawet nie wspominam!
"Rewolucje na talerzu" to książka kucharska prawie idealna. Dlaczego prawie? Jedynym mankamentem jest zbyt mała ilość zdjęć, a te które już są mogłyby być odrobinę lepsze jakościowo. Wiem- marudzę, ale ja bardzo lubię takie książki kucharskie z bardzo dużą ilością zdjęć. Dobrze jest porównać efekt swojej prac w kuchni z daniami wykonanymi przez fachowca :P Poza tą jedną drobnostką ta książka jest wspaniała. Wiele z tych przepisów znałam już z programu telewizyjnego, ale bardzo fajnie jest mieć je zgromadzone w jednym miejscu. Przyznaję, że jestem osobą, które wiecznie jest na diecie. Dlatego ta książka w wielu sytuacjach mnie uratowała. Co zrobić gdy mąż żąda tradycyjnego schabowego, w grubej i niezdrowej panierce? Można wtedy sięgnąć po tę książkę i zrobić kotlet w wersji dietetycznej.W ten o to sposób wprowadziłam wiele "odchudzonych" dań do naszego menu- i o dziwo mojej połówce bardzo smakują, bo tak naprawdę niewiele różnią się smakiem od tych tradycyjnych. Moim absolutnym faworytem jest błyskawiczne ciasto czekoladowe (pyszne i łatwe) oraz placki ziemniaczane z piekarnika bez kropelki tłuszczu- uwielbiam!! Jesteście ciekawi jak wykonać te dania? Sięgnijcie po "Rewolucje na talerzu" i sami się przekonajcie jakie te przepisy są łatwe w wykonaniu.
Książka kucharska to podstawowe wyposażenie niemal każdej kuchni.Niektóre z nas nie wyobrażają sobie życia bez niej. W dzisiejszych czasach tematyka kulinarna jest wszechobecna. Natykamy się na nią niemal na każdym kroku- programy telewizyjne, blogi kulinarne, przepisy w czasopismach i książkach kucharskich. Liczba tych ostatnich jest niemała- o czym możemy się przekonać...
więcej Pokaż mimo to