Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie

Okładka książki Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie
Adiraja Dasa Wydawnictwo: Bhaktivedanta Book Trust kulinaria, przepisy kulinarne
268 str. 4 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Hare Krishna book of vegetarian cooking
Wydawnictwo:
Bhaktivedanta Book Trust
Data wydania:
2008-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2008-01-01
Liczba stron:
268
Czas czytania
4 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9171491848
Tłumacz:
praca zbiorowa
Tagi:
kuchnia kulinaria wegetarianizm przepisy Indie krysznaizm
Średnia ocen

                7,4 7,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,4 / 10
52 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
65
13

Na półkach: ,

Od przepisów z tej książki zaczęła się moja przygoda z orientalnymi smakami. To tu po raz pierwszy przeczytałam o asafetidzie, imli, kurkumie i innych przyprawach, bez których dziś nie wyobrażam sobie gotowania. Często samo ich zdobycie było przygodą i wymagało prawdziwej determinacji.
Niestety, Polska przyprawami nie stoi i nawet dzisiaj na półkach w typowym markecie jest tylko kilkanaście przypraw (pomnożonych przez kilku producentów) i sporo gotowych mieszanek, często zupełnie bez polotu. Na szczęście istnieje też świat poza marketami i centrami handlowymi i raczej nie będziecie mieć problemu ze skompletowaniem składników potrzebnych do przyrządzenia dań z tej książki. A znajdziecie tu 130 pomysłów na śniadania, obiady, przekąski i desery. Wszystkie dość proste (wbrew pozorom, kuchnia indyjska nie jest skomplikowana) i pyszne. I są to prawdziwe smaki Indii.
Ciąg dalszy recenzji znajdziecie tutaj: https://wypadwswiat.pl/przyprawa-to-podstawa/

Od przepisów z tej książki zaczęła się moja przygoda z orientalnymi smakami. To tu po raz pierwszy przeczytałam o asafetidzie, imli, kurkumie i innych przyprawach, bez których dziś nie wyobrażam sobie gotowania. Często samo ich zdobycie było przygodą i wymagało prawdziwej determinacji.
Niestety, Polska przyprawami nie stoi i nawet dzisiaj na półkach w typowym markecie jest...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    97
  • Przeczytane
    79
  • Posiadam
    48
  • Teraz czytam
    6
  • Ulubione
    6
  • Indie
    6
  • Kulinaria
    5
  • Kulinarne
    4
  • Chcę w prezencie
    3
  • Kuchnia
    3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie


Podobne książki

Przeczytaj także