Italia na talerzu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Znak Koncept
- Data wydania:
- 2022-08-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2022-08-01
- Liczba stron:
- 464
- Czas czytania
- 7 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324083497
- Tłumacz:
- Paweł Łapiński, Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.
Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.
• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
• Czy gnocchi można jeść również na deser?
"Italia na talerzu" - Francois-Regis Gaudry
Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ
5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 246
- 62
- 37
- 19
- 11
- 8
- 3
- 3
- 3
- 2
Opinia
Pięknie wydana, graficznie udoskonalona książka o wszystkim i niczym tak naprawdę Trudno ją ocenić bo z jednej strony wydanie jest wzorowe jeśli chodzi o jakość papieru, kolory i ilość pięknych ilustracji natomiast jeśli chodzi o treść... Nie znalazłem w niej wiele przepisów, to bardziej jak ładnie wydana encyklopedia mówiąca jakie są rodzaje makaronów włoskich i ich nazwy, co powiedział jakiś minister odnośnie jakiegoś dania, co jedli piłkarze w którymś tam roku, jakie mamy rodzaje oliwek oraz najbardziej znane firmy produkujące oliwy, sery czy salami. Skąd się wzięła potrawa z danego rejonu i dlaczego akurat tam pojawiła się jako pierwsza lub dlaczego "miejsce urodzenia" pizzy jest w Neapolu.
Zamówiłem książkę jako prezent za 160 zł i następnego dnia nadałem zwrot... Jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego, setki ciekawostek bardzo ładnie podane ale wiem, że książka większość czasu przeleży na półce. W książce jest bardzo dużo cytatów i tekstów żywcem wyjętych z innych dzieł kulinarnych i nie tylko. Wszystkie podpisane tytułem i nazwiskiem autora łącznie ze numerem strony z której został zaczerpnięty wpis. Do tego autor jest dziennikarzem i krytykiem kulinarnym a nie szefem kuchni.
Ładna, kolorowa, naszpikowana zdjęciami, grafiką, anegdotami i opisami. Troche chaotyczna encyklopedia ? Zbiór ciekawostek ? Tak. Zbiór przepisów włoskiej kuchni ? Nie.
Pięknie wydana, graficznie udoskonalona książka o wszystkim i niczym tak naprawdę Trudno ją ocenić bo z jednej strony wydanie jest wzorowe jeśli chodzi o jakość papieru, kolory i ilość pięknych ilustracji natomiast jeśli chodzi o treść... Nie znalazłem w niej wiele przepisów, to bardziej jak ładnie wydana encyklopedia mówiąca jakie są rodzaje makaronów włoskich i ich nazwy,...
więcej Pokaż mimo to