Italia na talerzu

Okładka książki Italia na talerzu
Francois-Regis Gaudry Wydawnictwo: Znak Koncept kulinaria, przepisy kulinarne
464 str. 7 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak Koncept
Data wydania:
2022-08-01
Data 1. wyd. pol.:
2022-08-01
Liczba stron:
464
Czas czytania
7 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324083497
Tłumacz:
Paweł Łapiński, Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan
Średnia ocen

                8,8 8,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,8 / 10
53 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
5
4

Na półkach:

Pięknie wydana, graficznie udoskonalona książka o wszystkim i niczym tak naprawdę Trudno ją ocenić bo z jednej strony wydanie jest wzorowe jeśli chodzi o jakość papieru, kolory i ilość pięknych ilustracji natomiast jeśli chodzi o treść... Nie znalazłem w niej wiele przepisów, to bardziej jak ładnie wydana encyklopedia mówiąca jakie są rodzaje makaronów włoskich i ich nazwy, co powiedział jakiś minister odnośnie jakiegoś dania, co jedli piłkarze w którymś tam roku, jakie mamy rodzaje oliwek oraz najbardziej znane firmy produkujące oliwy, sery czy salami. Skąd się wzięła potrawa z danego rejonu i dlaczego akurat tam pojawiła się jako pierwsza lub dlaczego "miejsce urodzenia" pizzy jest w Neapolu.
Zamówiłem książkę jako prezent za 160 zł i następnego dnia nadałem zwrot... Jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego, setki ciekawostek bardzo ładnie podane ale wiem, że książka większość czasu przeleży na półce. W książce jest bardzo dużo cytatów i tekstów żywcem wyjętych z innych dzieł kulinarnych i nie tylko. Wszystkie podpisane tytułem i nazwiskiem autora łącznie ze numerem strony z której został zaczerpnięty wpis. Do tego autor jest dziennikarzem i krytykiem kulinarnym a nie szefem kuchni.

Ładna, kolorowa, naszpikowana zdjęciami, grafiką, anegdotami i opisami. Troche chaotyczna encyklopedia ? Zbiór ciekawostek ? Tak. Zbiór przepisów włoskiej kuchni ? Nie.

Pięknie wydana, graficznie udoskonalona książka o wszystkim i niczym tak naprawdę Trudno ją ocenić bo z jednej strony wydanie jest wzorowe jeśli chodzi o jakość papieru, kolory i ilość pięknych ilustracji natomiast jeśli chodzi o treść... Nie znalazłem w niej wiele przepisów, to bardziej jak ładnie wydana encyklopedia mówiąca jakie są rodzaje makaronów włoskich i ich nazwy,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    246
  • Przeczytane
    62
  • Posiadam
    37
  • Teraz czytam
    19
  • Chcę w prezencie
    11
  • Do kupienia
    8
  • Kucharskie
    3
  • 2023
    3
  • Kulinarne
    3
  • Kulinaria
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Italia na talerzu


Podobne książki

Przeczytaj także