Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie

Okładka książki Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie autora Agnieszka Kozak, 9788383226750
Agnieszka Kozak Wydawnictwo: Sensus poradniki
poradniki
2024-09-25
2024-09-25

Kup Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie

Nasza teraźniejszość pochodzi z przeszłości. To co rodzice w nas zasiali i to jak nas kształtowali teraz pomaga i wieje nam w żagle albo ściąga nas w dół na dno. Książka Pani Agnieszki odkrywa naszą przeszłość i pomaga ją zrozumieć. Tylko od nas zależy czy popłyniemy z wiatrem czy będziemy tonąć. Warto przeczytać.

To książka, która mocno konfrontuje ,ale w czuły i bezpieczny sposób. Pokazuje, jak bardzo jesteśmy uksztaltowani przez dzieciństwo i ja reagujemy na nie w teraźniejszość, lecz na stare rany i przekonania.
Najbardziej poruszyło mnie to, jak trafnie autorka opisuje wewnętrzne schematy: poczucie bycia niewystarczającym, lęk przed odrzuceniem czy potrzebę ciągłego udowadniania swojej wartości. Czytając, miałam wrażenie, że ktoś nazywa rzeczy, których wcześniej nie potrafiłam ubrać w słowa.
To nie jest „lekka” książka motywacyjna – to raczej zaproszenie do głębokiej pracy nad sobą. Dużo refleksji, konkretne przykłady. Czytając tą ksiażkę można poczuć się zaoopiekowanym.

Bardzo pomocna i wartościowa książka. Przeczytana, ale jeden raz to za mało, treści są niezwykle przydatne i warto do nich wrócić. Polecam👍

1567 użytkowników ma tytuł Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie na półkach głównych
169 użytkowników ma tytuł Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie na półkach dodatkowych

Agnieszka Kozak
Agnieszka Kozak
Psycholog, terapeutka, coach, nauczyciel akademicki, trenerka biznesu. Adiunkt w Instytucie Psychologii KUL. Specjalizuje się w procesowym podejściu do szkoleń z zakresu przywództwa i umiejętności osobistych. Oznacza to towarzyszenie ludziom w drodze ku dojrzałości najpierw osobistej, a potem dopiero menedżerskiej, ponieważ dojrzały człowiek to godny zaufania przywódca, któremu można powierzyć swoje życie zawodowe. W pracy z ludźmi nie jest dla niej ważna powierzchowna satysfakcja uczestników, ale solidna, choć czasami trudna praca, która przyniesie wymierne efekty w postaci realnej zmiany. Kocha to, co robi, i robi to, co kocha.

Cytaty z książki Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie

Agnieszka Kozak Uwięzieni we własnej głowie. Jak zrozumieć przeszłość i mieć szczęśliwe życie Zobacz więcej