Okładka książki W paszczy Lwa Melisa Bel
Okładka książki W paszczy Lwa
Melisa Bel Wydawnictwo: Wydanie własne Cykl: Niepokorni (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Niepokorni (tom 2)
Wydawnictwo:
Wydanie własne
2020-10-21
2020-10-21
Tagi:
romans powieść historyczna romans historyczny romans 2020 XIX wiek epoka wiktoriańska anglia XIX wieczna anglia erotyk

Patronaty LC

Książki autora

Krótko po pierwszej książce z serii Niepokorni przeczytałam tą i przyznam, że podobała mi się dużo bardziej. Mamy tu historię Catherine i hrabiego Devona. Dziewczyna jest dużo młodsza od hrabiego i ugania się za nim od czterech lat, z kolei on traktuje ją jak dziecko, chociaż coś go do niej ciągnie. W końcu Cat postanawia "przemienić się" w kobietę, która skusi Nicolasa - Nicolas nie może wprost uwierzyć w jej metamorfozę. W ekskluzywnym klubie dla dżentelmenów spotyka się z kurtyzaną, która radzi jej, jak podobać się i uwieść mężczyznę. Tam też dochodzi do incydentu, który i Cat i hrabiego zbliża praktycznie "na całość". Mamy tu i nieduży w sumie wątek kryminalny, fabuła jest spójna i czyta się z dużą przyjemnością. Minimalnie zarysowane są osoby z następnej części. Jednym słowem bardzo miło spędzony czas.

więcej Pokaż mimo to

Ta część bardzo mi się podobała:)

Ta część bardzo mi się podobała:)

Catherine to młoda dama z wspaniałą, nieco dziecinną duszą, która dorasta w cieniu piękniejszej starszej siostry.

Nicolas to doświadczony życiem mężczyzna, uwielbia kobiety i nie jest to żadną tajemnicą. W towarzystwie okrzyknięto go nawet Lwem salonowym!

Wszystko zaczyna się w Londynie XIX wieku od psa ... tak, małego, rudego szczeniaczka, którego Nicolas ratuje spod powozu, a całą scenę widzi zauroczona wspaniałą postawą mężczyzny, Catherine. Kitty zakochuje się w nieznajomym po same uszy i postanawia, że go zdobędzie! Niestety nie będzie to łatwe zadanie, gdyż Nicolas widzi w niej jedynie dziecko i nie zamierza zbliżać się do młodej i niedoświadczonej damy. Gdy Catherine zostaje ośmieszana przed nim i innymi na jednym z bali, postanawia się zmienić. Pragnie przestać być widziana jako dziecko i zacznie udowadniać, że jej pełne kobiece kształty nie są niemodne. Co stanie się, gdy pożądany przez wszystkie kobiety Lew salonowy zostanie znienacka ignorowany? Co zrobi mężczyzna, kiedy z niedoświadczonej pannicy wyrośnie piękna kobieta?

Książka jest fenomenalna! Czytałam ją i za każdym razem cieszyłam się gdy dochodziło między tą dwójką do konfrontacji, nie tylko słownej. Melisa Bel pisze rewelacyjnie swoje książki, jednak to jak opisała jej przemianę z szarej myszki w rudą lisicę i jego zdezorientowanie na cały ten proces... nie mam słów. Po prostu uwielbiam tą książkę!

Serdecznie zapraszam, nie pożałujecie!

więcej Pokaż mimo to

Świetna, taka jaka powinna być powieść z gatunku romansu historycznego. On i trochę wrażliwy i trochę twardziel, ona ze swoim zdaniem. I do tego poczucie humoru.

Receznja
Niepokorni - Tom II
Romans Historyczny

Mam zaszczyt przedstawić wam kolejną książkę Melisy i mogę powiedzieć tak :
Nie zawiodłam się, polecam każdemu kto chce spróbować z romansami /romansami historycznymi. Jeśli się obawiasz, że mimo wszystko nie będzie Ci odpowiadać to na luzie weź książki Melisy i poczytaj, bo humor jaki można tam znaleźć to 🤩🤩 cudo
CUDO WNA

Opowiada o tej 'gorszej' z sióstr. Dlaczego? Bo problemem jest to co obecnie, czyli odstawanie od przyjętych norm kanonu piękna.

Catherine to magnez na kłopoty, potrafi przysłowiowo wywalić się na prostej drodze. Jest w cieniu swojej siostry, która cudownie się czuję w towarzystwie mężczyzn w przeciwieństwie do siostry.

Catherine z powodu swej niezdarności ciągle słyszy uszczypliwości ze strony matki, siostry. Oparcie odnajduje w ojcu.

Wszystko się zmienia gdy zauważa pięknego mężczyznę, który pomaga rannemu zwierzęciu i zabiera je ze sobą....

Nicolas wraca do kraju z demonami, które ograniczają go. Dodatkowo fakt, że nie porozmawiał ze swoim ojcem przed jego śmiercią wcale nie polepsza tego. Ku śmiechom jego przyjaciela postanawia znaleźć sobie żonę.

Czy Lew zamieni się w ofiarę? Do jakich miejsc dojdzie Catherine w szukaniu wiedzy o mężczyznach?
Na te pytania odpowiedź znajdziecie w książce, którą z całego serca wam polecam.

Pełna śmiechu, humoru zwrotów akcji jak i niespodzianek toczy się ta historia...

Drugi tom z serii a mimo wszystko nie potrzebna jest znajomość poprzednich pozycji. Wiem z własnego doświadczenia 🤭🤭😊

Receznja
Niepokorni - Tom II
Romans Historyczny

Mam zaszczyt przedstawić wam kolejną książkę Melisy i mogę powiedzieć tak :

więcej Pokaż mimo to

Kolejna romantyczna i mocno wciągająca historia od pani Melisy Bel.
To druga część serii „Niepokornych”. Tym razem mamy tu 20-letnią Catherine Williams, która od 4 latach darzy głębokim uczuciem pewnego barona Nicolasa Devona, który jest od niej o 15 lat starszy!😱 Odporna na jego przytyki, że jeszcze jest dzieckiem, postanawia zdobyć swojego ukochanego za wszelką cenę. I cóż … jeden namiętny pocałunek zmienia wszystko😜 Ciekawe perypetie tych dwojga sprawia, że ciężko oderwać się od lektury.
Autorka wplata dodatkowo delikatnie w tę historię dalsze losy pary z poprzedniej części i nawiązuje już do kolejnej pokazując zalążek relacji, która się zaczyna tworzyć u następnej pary, czyli Lotty i Hamiltona, a tu coś czuje będą szły iskry i błyskawice, bo oba charaktery są mocne i temperamentne 😄
No i cały czas pozostajemy w XIX-wiecznej Anglii, gdzie bale, konwenanse, piękne stroje i charakterystyczne słownictwo tamtych lat wiodą prym w tej opowieści☺️ Jestem zdecydowanie na tak. Polecam i oceniam 9/10.

Kolejna romantyczna i mocno wciągająca historia od pani Melisy Bel.

"W paszczy lwa" Melisa Bel
Catherine to młoda dziewczyna z dobrego domu. Dopiero wkracza na salony, jest nieśmiała i wątpi w to, czy uda jej się kiedyś znaleźć odpowiedniego męża, 🎩 tym bardziej, że nie postrzega siebie za zbyt atrakcyjną kobietę. Ma jednak pewnego pana na oku (a tak naprawdę, to tylko on ją interesuje). 😁
W książce odkrywamy, że kiedy tej delikatnej dziewczynie na czymś zależy, to potrafi być całkiem 💪 zdeterminowana. A polowanie na mężczyznę sprawi, że Cat odkryje zupełnie nową, silną i niezależną wersję siebie.
✨✨✨✨

"W paszczy lwa" to mój pierwszy romans historyczny napisany przez współczesną autorkę. ✒️ Zawsze jednak lubiłam tego typu produkcje na dużym bądź małym ekranie. Ostatnio też coraz chętniej sięgam po inne gatunki (niż fantastyka) i w końcu zdecydowałam się i na ten. 😊
W książce Melisy Bel bardzo podobała mi się przemiana głównej bohaterki. Z zahukanej nastolatki w kobietkę z charakterem, poczuciem humoru i skłonnością do pakowania się w tarapaty. 🙅‍♀️

Lubię opowieści o odważnych damskich postaciach, które działają nieszablonowo i w nosie mają opinię innych i taka właśnie jest Cat. Parokrotnie udało jej się mnie rozbawić. 🙈
Jeśli zaś chodzi o lorda Devona to nie rozpalił on mego serca. Miły chłopak, choć nieco zbyt władczy i zbyt pewny siebie, jak dla mnie to on powinien się uganiać za Cat, a nie ona za nim 😂 bo to ona była prawdziwą gwiazdą tej książki.

PS. Jeżeli podobał Wam się serial "Bridgertonowie" to ta książka z pewnością Wam przypadnie do gustu 😊

"W paszczy lwa" Melisa Bel
W książce odkrywamy, że kiedy tej delikatnej...

więcej Pokaż mimo to

Catherine to młoda dziewczyna, która nie umie odnaleźć się na salonach arystokracji. Pewnego dnia poznaje lorda Nicolasa Devona, który jest od niej starszy i rozchwytywany przez panny na wydaniu, ale młodziutkiej dziewczynie nie przeszkadza to stracić dla niego głowy.
Upokorzona podczas jednego z balów, Catherine postanawia się zmienić. Nicolas traktuje młodą kobietę jako utrapienie, ale nie był w stanie przewidzieć w jaką grę wciągnie go dziewczyna.

Kolejne książka z cyklu Niepokorni, która podbiła moje serce. Autorka w niesamowity sposób wykreowała bohaterkę, którą bardzo polubiłam. Niezwykle silna kobieta, która wie czego pragnie i niewaha się po to sięgnąć, ale ma w sobie urok oraz tendencje do wpadania w kłopoty.
Lekkie i przyjemny sposób pisania autorki powoduje, że przez książkę się poprostu płynie. Niektóre stworzone dialogi i sytuację powodowały na mojej twarzy uśmiech.

więcej Pokaż mimo to

Jak ja lubię takie książki :) Lekka lektura, po którą sięgam w momencie, kiedy mam dość kryminałów i trupów.
Stare czasy, konwenanse, zadziorne dziewczyny...lekko, przyjemnie pozwala "przewietrzyć" głowę.

Świetnie się czytało. Polecam!

Świetnie się czytało. Polecam!

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać