Miasto upadłych

- The Fallen
- Tomasz Szlagor
- Wydawnictwo Dolnośląskie
- amerykański kryminał detektyw FBI kryminał literatura amerykańska manipulacja niebezpieczeństwo obsesja powieść kryminalna powieść sensacyjna psychopata śledztwo wyścig z czasem zabójstwo
- The Fallen
- Amos Decker (tom 4)
- Tomasz Szlagor
- Ślady zbrodni
Coś okrutnego dzieje się w Baronville. W niegdyś tętniącym życiem, a dziś pokrytym rdzą górniczym miasteczku w ciągu dwóch tygodni dochodzi do czterech morderstw. W dodatku szaleje tam plaga uzależnień od opioidów. Obdarzony wyjątkowym talentem śledczym Amos Decker jest przypadkowym świadkiem podwójnego zabójstwa. Wkrótce niebezpieczeństwo zaczyna zagrażać jego bliskim... Detektyw podejrzewa, że zbrodnie z Baronville są tylko wierzchołkiem góry lodowej, sięgającej daleko poza granice tej miejscowości.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
(...) kiedy człowiek ma swoje lata, uczy się akceptować rzeczy, z którymi wcześniej nigdy by się nie pogodził.
(...) przypuszczenie to nie to samo, co fakt.
(...) wszyscy mamy skłonność do upiększania naszej przeszłości.
Opinie [20]
Od pierwszej części przygód Amosa polubiłem tę serię, więc konsekwentnie kupuję kolejne tomy. Ten wciąż jest dobry, ale – w moim odczuciu – słabszy od poprzednich.
więcejBaldacci chyba trochę za dużo upchnął w tym tomie, przez co powieść nieco straciła. W ogóle zabrakło mi trochę Amosa w tej części. Podkreślam, to nadal bardzo solidna pozycja, ale przyzwyczajony do poziomu...
Wrażenie: Amos Decker nie może żyć bez rozwiązywania zagadek kryminalnych, tajemnic starych i nowych morderstw i odkrywania zabójców. Te zaś mnożą się wokół niego jak króliki, żeby broń boże nie narzekał na brak zajęcia.
Pokaż mimo to"Dochodzenia w sprawach o morderstwo zwykle składały się z multum szczegółów i szczególików, z których nic nie wynikało, dopóki któryś z nich nie zaczął pasować do innego, a ten z kolei do innego i tak dalej."
więcejMuszę przyznać, że się nie spodziewałam się aż tak dobrej książki. Wątek wielkiej fortuny i rodu, ale też pokazanie zachowania ludzi. Niekonieczne dobre i...
Kolejna niesamowita książka z Amosem Deckerem w roli głównej ;) Znowu dostajemy mocną historię, która w pewnych aspektach mogłaby się wydarzyć naprawdę. Autor nie zawodzi i nadal utrzymuje szybkie tempo akcji oraz przedstawia nam rozwój głównego bohatera.
Pokaż mimo toPorównując ten tytuł do poprzednich części serii wyczułem zadyszkę u autora, zabrakło polotu i czegoś nowego. Oczywiście nie dyskwalifikuje to serii, z przyjemnością czekam na kolejne części.
Pokaż mimo toPs. Wysoko postawiona poprzeczka zobowiązuje.
"Miasto upadłych" Davida Baldacci'ego to kolejny tom cyklu z agentem FBI Amosem Deckerem.
więcejAmos i jego partnerka, agentka Alex udają się na wspólny urlop do jej rodziny. Siostra Alex z mężem i córeczką właśnie wprowadzili się do domu w miasteczku Baronville. Już pierwszego wieczoru Decker w sąsiednim domu odkrywa zwłoki dwóch osób. To jednak dopiero początek problemów. Z...
Jeżeli trafisz na jakiś słaby kryminał - a to zdarza się niestety często -dziękujesz swoim sprawdzonym autorom i ich bohaterom, że zawsze możesz do nich liczyć. Dlatego Amosa Dackera traktuję już jak sprawdzonego przyjaciela i w ciemno otwieram kolejną książkę z jego przygodami. W "Mieście upadłych" Baldacci obdarował mnie również dwiema scenami, od których zaszkliło się...
więcejKolejny kryminał mojego ulubionego autora przeczytałem z radością. Bardzo ciekawa i zaskakująca książka. Czyta się szybko. Akcja jest wartka i trzymająca w napięciu.
Pokaż mimo toHistoria która mogła by się wydarzyć w realnym życiu, skorumpowane miasto, powiązania biznesowe, zabójstwa itd.
Pokaż mimo toCzwarta odsłona książki z Amosem Deckerem i znowu bardzo dobra Troszkę końcówka przekombinowana ale to nie ma wpływu na ocenę książki