Owoce jagodowe
Czy wiesz, że jedzenie malin poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle? Sprawdź wyjątkowe właściwości zdrowotne owoców jagodowych:
niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 75 przepisów na przepyszne dania z jagód acai, czarnych jagód, jeżyn, żurawiny, czarnej porzeczki, czerwonej porzeczki, czarnego bzu, jagód goji, agrestu, czerwonych borówek, owoców morwy, malin, rokitnika, truskawek.
Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów!
Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach – mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę.
W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:
– który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
– jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
– które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
– jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
– jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.
Włącz jeszcze więcej jagód do swojego jadłospisu i przekonaj się, jak pyszne i pełne smaku może być zdrowe jedzenie, przyrządzając zupę agrestowo-ogórkową, gulasz wołowy z nutą kakaową i czerwonymi porzeczkami lub super energetyczne ruloniki z jagód i migdałów.
Kup książkę
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Książka na półkach
- 6
Opinie [0]