Kryptonim „Kawki”

- Jackdaws
- 2016-10-14
- Witold Nowakowski, Jacek Manicki
- Witold Nowakowski Jacek Manicki ruch oporu II wojna światowa
Maj 1944, tuż przed aliancką inwazją na Normandię. Grupa dywersyjna Kawki', złożona z samych kobiet i dowodzona przez brytyjską agentkę Felicity 'Flick' Clairet, ląduje w okupowanej Francji. Jej cel to zniszczenie niemieckiej centrali telefonicznej koło Reims, niezwykle cennego ogniwa w niemieckim systemie łączności. 'Kawki' tropi oficer niemieckiego wywiadu Dieter Franck - człowiek bezwzględny, inteligentny, na dodatek zafascynowany Flick...'
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [44]
Można liczyć na Kena Folleta. Jak zwykle wciągająca historia i coraz bardzie wartka akcja. Ostatnie rozdziały nie pozwalają odpuścić. Zanim zabrałem się do książki, to jakoś mnie do niej nie ciągnęło, w końcu jak zacząłem to "wtopiłem" na dobre. Zauważyłem, że nie warto mieć zbytnich oczekiwań i lepiej dać się miło zaskoczyć.
Pokaż mimo toKen Follett w wojennej doskonałej formie. Z każdą stroną akcja przyspiesza i chociaż książka nie dorównuje najlepszym dokonaniom autora ze słynnych trylogii, to warto po nią sięgnąć.
Pokaż mimo toKawał bardzo dobrego, sensacyjnego czytadła. Wartka, frapująca akcja. Bez nudnych momentów. Polecam. Gdyby ekipa od serii o Jasonie Bournie zechciała się pochylić nad ekranizacją tej powieści, powstałoby solidne kino. Oglądałbym.
Pokaż mimo toBardzo przyzwoita sensacja, świetne czytadło z rodzaju tych, co nie można się od nich oderwać.
więcejAkcja sabotażowa Brytyjczyków na terenie okupowanej Francji w przededniu desantu aliantów w Normandii. Fabularyzowane informacje na temat działania francuskiej Resistance, troszeczkę na temat szkolenia agentów brytyjskiego wywiadu w 1944 - ale wszystko leciutko tylko zarysowane,...
Niezła
Pokaż mimo toPatrząc na opinie i oceny innych czytelników w momencie wzięcia do ręki „Kryptonimu >>Kawki<<” spodziewałam się jednej z najlepszych powieści Folletta, co najmniej na poziomie „Igły” czy „Klucza do Rebeki”, a może nawet lepszej. Tym większe było moje rozczarowanie w trakcie lektury. Jakoś nie podzielam zachwytu innych „kryptonimem…” powieść mnie raczej nudziła, bo nie...
więcejŚwietna szpiegowsko-wojenna historia . Miejscami troszkę naiwna i przewidywalna, ale czyta się ją świetnie.Akcja jest wartka, zwroty akcji trzymają czytelnika w napięciu. Przyjemna lektura.
Pokaż mimo tokolejna pozycja K.Folleta ze czytalem z zaciekawieniem. Polecam. Warto !!!
Pokaż mimo toBardzo sztuczna fabuła.