Ala Makota. Jacek
- Znak emotikon
- 2011-06-13
- 2011-06-13
- Ala Makota
Zupełnie NOWA książka, której bohaterem jest brat Ali - Jacek.
Masz dość natrętnej siostry, śledzącej twój każdy krok? Marzysz o wyprowadzce i upragnionej wolności? Chcesz odciąć się od domowego chaosu? W takim razie UWAŻAJ, bo to, o czym do tej pory tylko śniłeś, ma szansę się ziścić na jawie.
Tak było w przypadku Jacka! Jednak nowe samodzielne życie może oznaczać kłopoty. Zwłaszcza, gdy jest się skazanym na mieszkanie pod jednym dachem z czeskim kolegą i jego dziewczyną w ciąży. Kompletny brak wiedzy na temat zajmowania się dziećmi, tłumy niechcianych gości odwiedzających mieszkanie Jacka i noworodek, który nadzwyczaj szybko pojawił się na świecie, wcale nie ułatwiają sytuacji.
UWAGA: Autorka nie ponosi konsekwencji za osoby, które pójdą w ślady bohatera i przy okazji wpakują się w kłopoty.
Kolejna książka z rewelacyjnie przyjętej serii dla nastolatek. Ponad 250 000 sprzedanych egzemplarzy!
Najsłabsza ze wszystkich części. Niby historia zabawna i szybko się czyta, ale nie gra mi wiek bohaterów - Alka w poprzedniej części zdawała maturę, a nagle jest znowu niepełnoletnia? Brakowało mi też wyjaśnienia pewnych wątków z poprzednich części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTutaj brat Ali Jacek z dużym, poczuciem humoru opowiada o swoim samodzielnym, studenckim życiu... Nie brakuje również niespodziewanych zwrotów akcji a także problemów natury uczuciowej...Polecam nastolatkom w wieku 12-14 lat... :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCóż... bardziej podobały mi się książki pisane z punktu widzenia Ali
Cóż... bardziej podobały mi się książki pisane z punktu widzenia Ali
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMi bardzo źle czytało się tę książkę. Historia całkiem przyjemna i zabawna, ale styl jakim pisała autorka znacznie różni się od poprzednich części. Nie mogłam zorientować się ile lat ma Alka, gdyż raz zachowuje się jak siedmiolatka a raz jak dwudziestolatka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się czyta,ale taka sobie ta książka.Ala Makota lepsza zdecydowanie:)
Szybko się czyta,ale taka sobie ta książka.Ala Makota lepsza zdecydowanie:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakoś mnie nie porwała.
Jakoś mnie nie porwała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajmniej mi się podoba z całej serii, ale na szczescie zachowuje klimat "Ali Makoty"