Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Książki z tagiem „miod”
  • Nie ma ceny na miód akacjowy
    Nie ma ceny na miód akacjowy
    Autor: Stanisław Kowalewski
    Przemek właśnie odpoczywa nad jeziorem, kiedy podchodzi do niego nieznajoma dziewczyna... Czym zaowocuje przypadkowe spotkanie młodych ludzi? Są wakacje - las, jezioro i łajba. Poza tym pojawia się wą...
    Półka:
    czytelników: 101 | opinie: 8 | ocena: 6,23 (48 głosów)
  • Leśny miód
    Leśny miód
    Autor: Horacio Quiroga
    Zbiór oryginalnych niesamowitych opowiadań argentyńskiego pisarza pierwszej połowy XX wieku, Horacio Quirogi, uznawanego za najwybitniejszego przedstawiciela regionalizmu w literaturze ibe...
    Półka:
    czytelników: 33 | opinie: 5 | ocena: 6,06 (18 głosów)
  • Mam przyjaciela pszczelarza
    Mam przyjaciela pszczelarza
    Autor: Ralf Butschkow
    Jak się robi miód? Jak wygląda wnętrze ula? Jak pracowite pszczoły przenoszą nektar kwiatowy? Na te i wiele innych pytań odpowie pszczelarz Karol.
    Półka:
    czytelników: 21 | opinie: 1 | ocena: 7 (10 głosów)
  • Miód
    Miód
    Autor: Tonino Guerra
    Zbiór wierszy autorstwa Tonino Guerry.
    Półka:
    czytelników: 10 | opinie: 1 | ocena: 6,33 (6 głosów)
  • Wypieki i potrawy z miodem
    Wypieki i potrawy z miodem
    Autor: Bolesław Pilarek
    Miód, jeden z najszlachetniejszych produktów, od bardzo dawna był znany i doceniany dzięki walorom odżywczym i smakowym. Autor, nawiązując do wielowiekowych tradycji, zamieścił w swej książeczce ponad...
    Półka:
    czytelników: 9 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)
  • Nalewki. Wódki, miody, krupniki, likiery i piwa
    Nalewki. Wódki, miody, krupniki, likiery i piwa
    Autor: Łukasz Fiedoruk
    Częstowanie członków rodziny lub przyjaciół alkoholem własnej roboty - bezcenne. Jego wytwarzanie wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi sat...
    Półka:
    czytelników: 8 | opinie: 0 | ocena: 7 (1 głos)
  • Leki z pasieki. Produkty pszczele w profilaktyce i lecznictwie.
    Leki z pasieki. Produkty pszczele w profilaktyce i lecznictwie.
    Autorzy: Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia
    Książka opisuje właściwości lecznicze produktów wytwarzanych przez pszczoły: miodu, jadu pszczelego, propolisu, mleczka pszczelego. Zawiera wskazówki jakie gotowe preparaty można znaleźć w aptekach, a...
    Półka:
    czytelników: 7 | opinie: 1 | ocena: 7 (2 głosy)
  • Poradnik pszczelarza
    Poradnik pszczelarza
    Autor: Mateusz Morawski
    Przystępna i atrakcyjna forma przekazu treści urozmaicona bogatym materiałem fotograficznym sprawia, że oprócz pszczelarzy po opracowanie mogą sięgnąć również osoby zainteresowane modną w ostatnim cza...
    Półka:
    czytelników: 6 | opinie: 1 | ocena: 6 (1 głos)
  • Miody odmianowe i ich znaczenie lecznicze
    Miody odmianowe i ich znaczenie lecznicze
    Autorzy: Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia
    Systematycznie, z roku na rok, wzrasta w Polsce spożycie "pokarmu bogów", jak chce poeta, czyli miodu. Wszyscy wiedzą, że miód jest wspaniałym pokarmem, że jest też naturalnym lekiem na wie...
    Półka:
    czytelników: 6 | opinie: 1 | ocena: 7 (1 głos) | inne wydania: 1
  • Co może miód?
    Co może miód?
    Autor: Helena Noskowicz-Bieroniowa
    Co może miód? - Odżywia i leczy. - Jak spożywać miód? - Propolis, antybiotyk XXI wieku. - Pszczelarze żyją dłużej. - Ten niezwykły pyłek.
    Półka:
    czytelników: 6 | opinie: 2 | ocena: 7,33 (3 głosy)
  • Miód dla zdrowia i urody
    Miód dla zdrowia i urody
    Autor: Detlef Mix
    Miód to produkt stosowany od wieków jako lek w medycynie naturalnej. Świadectwa jego popularności znajdziemy już w starożytnym Egipcie, antycznej Grecji i dawnych Chinach. Ten specyfik wytwarzany prze...
    Półka:
    czytelników: 5 | opinie: 1 | ocena: 6 (1 głos) | inne wydania: 1
  • Miód. Ponad 75 smakowitych i zdrowych przepisów
    Miód. Ponad 75 smakowitych i zdrowych przepisów
    Autor: Avner Laskin
    Ten słodki przysmak Matki Natury nie zawiera tłuszczu ani węglowodanów, ma natomiast cenne przeciwutleniacze. Ponadto, kombinacja fruktozy i glukozy w miodzie sprawia, że jest on dobrym źródłem energi...
    Półka:
    czytelników: 4 | opinie: 0 | ocena: 6,5 (2 głosy)
  • O czym warto wiedzieć
    O czym warto wiedzieć
    Autor: Emanuela Bussolati
    Od jak dawna znany jest miód? Skąd się bierze guma? Jak się produkuje papier? Skąd pochodzi kakao?
    Półka:
    czytelników: 4 | opinie: 1 | ocena: 8,33 (3 głosy)
  • Pszczele cuda
    Pszczele cuda
    Autor: Henryka Makowiczowa
    Pszczele cuda to książka napisana w sposób przystępny i zarazem zachęcający zwrócenia uwagi, że w ulu są wytwarzane naturalne leki, których nie potrafi wytworzyć najnowocześniejsze laboratorium chemic...
    Półka:
    czytelników: 4 | opinie: 2 | ocena: 6 (2 głosy)
  • MIÓD na stole
    MIÓD na stole
    Autorzy: Bolesław Pilarek, Patrycja Rozumowicz
    Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych naturalnych produktów węglowodanowych, łatwo przyswajalnych przez człowieka. Mi...
    Półka:
    czytelników: 4 | opinie: 0 | ocena: 0 (0 głosów)

zgłoś błąd zgłoś błąd