Domowe wędzenie żywności
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2014-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-01-01
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788377732175
- Tłumacz:
- Olga Kwiecień-Maniewska
Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się, jak budować przydomową wędzarnię. Poznasz tajniki wędzenia na zimno i gorąco. Autor poradnika doradza, jak przygotowywać marynaty i peklować. Dzięki szczegółowym instrukcjom zawartym w książce możesz przygotowywać wspaniałe przysmaki, za każdym razem osiągając wyśmienite rezultaty kulinarne.
Dodaj do biblioteczki