rozwińzwiń

Sztuka grillowania

Okładka książki Sztuka grillowania praca zbiorowa
Okładka książki Sztuka grillowania
praca zbiorowa Wydawnictwo: Wydawnictwo Olesiejuk kulinaria, przepisy kulinarne
254 str. 4 godz. 14 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Das Ultimative Grillbuch
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Olesiejuk
Data wydania:
2012-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2012-01-01
Liczba stron:
254
Czas czytania
4 godz. 14 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377709696
Tłumacz:
Barbara Tarnas
Tagi:
Grill
Średnia ocen

6,0 6,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,0 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
512
47

Na półkach:

Mam mieszane uczucia wobec tej książki. Z jednej strony zawiera dużą ilość przepisów oraz fajne ilustracje. Co więcej większość potraw zawiera albo fajne zestawienie wariantów, pokazujących, jak podobne danie można przyrządzić wykorzystując inny składnik główny albo dodatkowy (np. "Tak samo przyrządzona sztuka mięsa będzie również dobra z tym i tym sosem") i to nie pojedynczych, ale po pięć czy sześć. Inne wyposażone są w liczne, dodatkowe przepisy na sosy czy przystawki, które można podać z daniem, albo propozycje dań...

Z drugiej strony niestety same potrawy są często bardzo wymyślne, wiele z nich wymaga drogich lub rzadkich składników, ulubionym mięsem autora wydaje się być (trudno u nas dostępna) jagnięcina, chętnie szafuje też rzadko spotykanymi w sklepach alkoholami lub owocami tropikalnymi. W naszych warunkach rozbudowany rozdział o daniach z ryb i owocach morza to chyba też bardziej wada niż zaleta. Tym bardziej, że często to, co jest na sklepowych półkach nie jest najwyższej jakości.

Wszystko to sprawia, że bardziej mi się podobało "Grillowanie" Micheli Neri z serii "Wyśmienite przepisy na zdrowe życie" tego samego wydawnictwa.

Z trzeciej strony: nie jest winą książki czy autora, że zarabiam poniżej średniej krajowej i nie stać mnie na proponowane frykasy.

Mam mieszane uczucia wobec tej książki. Z jednej strony zawiera dużą ilość przepisów oraz fajne ilustracje. Co więcej większość potraw zawiera albo fajne zestawienie wariantów, pokazujących, jak podobne danie można przyrządzić wykorzystując inny składnik główny albo dodatkowy (np. "Tak samo przyrządzona sztuka mięsa będzie również dobra z tym i tym sosem") i to nie...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    2
  • Przeczytane
    2
  • W biblioteczce
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Kulinarne
    1
  • Posiadam
    1
  • Podręczniki, słowniki itp.
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Sztuka grillowania


Podobne książki

Przeczytaj także