Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika

- popularnonaukowa dziecięca
- 2024-05-20
- 2024-05-20
Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika zabierze Cię w fascynującą podróż po niezwykłym i pełnym niespodzianek świecie prehistorycznych stworzeń!
Poznasz 45 dinozaurów oraz ich prastarych gadzich braci: ich wygląd i cechy charakterystyczne, tryb życia i zwyczaje, a także miejsca, gdzie zostały odnalezione przez archeologów! Dowiesz się, który dinozaur był najgroźniejszy, który żywo przypominał dzisiejszego strusia i które gatunki najwcześniej pojawiły się na świecie. Znajdziesz tu mnóstwo pięknych ilustracji i ciekawostki, które Cię zaskoczą.
Zacznij swoją podróż przez zdumiewający świat DINOZAURÓW!
Kup Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika w ulubionej księgarni
Oceny książki Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika
14 użytkowników ma tytuł Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika na półkach głównych- Chcę przeczytać 7
- 🦖DINOZAURY🦖 1
- Chcę dać w prezencie 1
- Noobu 1
- Biblioteka 1
- Wiek 4-6 1
- ~~~~📚Posiadane📚~~~~ 1
- Dla dzieci 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika
Jak będziemy pożyczać książki biblioteki w takim tempie okaże się, że przeczytamy wszystkie pozycje o dinozaurach i kosmosie jakie się tam znajdują. Ta jest kolejną z serii o wymarłych już potworach zamieszkujących naszą planetę wiele milionów lat temu. Przeznaczana jest raczej dla dzieci starszych (w wieku raczej szkolnym) ale mniejsi pasjonaci tych niezwykłych gigantów też się w niej odnajdą. Dzięki niej można poznać 45 dinozaurów, ich wygląd, cechy charakterystyczne, zwyczaje, tryb życia oraz miejsca, w których odnaleziono ich szkielety. Jest to naprawdę niezwykłe ile współczesna nauka jest w stanie zdekodować na podstawie prostych kości. Książka może nie zachwyca ilustracjami ale już treści są na wysokim poziomie dostosowanym do dzieci.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak będziemy pożyczać książki biblioteki w takim tempie okaże się, że przeczytamy wszystkie pozycje o dinozaurach i kosmosie jakie się tam znajdują. Ta jest kolejną z serii o wymarłych już potworach zamieszkujących naszą planetę wiele milionów lat temu. Przeznaczana jest raczej dla dzieci starszych (w wieku raczej szkolnym) ale mniejsi pasjonaci tych niezwykłych...
Wspaniała książka dla wszystkich małych miłośników dinozaurów 😊 Przepiękne ilustracje, dużo ciekawostek dotyczących życia i funkcjonowania tych prehistorycznych stworzeń. Mój syn uwielbia!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakie było Twoje ulubione zwierzę jak byłaś dzieckiem? Albo jakie zwierzę lubi Twoje dziecko?
Od czasu kiedy Heniu jest na świecie, dinozaury też nam towarzyszą, na razie na ubraniach, ale myślę, że za sprawą cioci i jej ogromnej kolekcji figurek pojawia się one też u nas.
A na tą chwilę oglądamy sobie wspaniały atlas „Dinozaury. Przewodnik młodego przyrodnika.” I nie wiem kto ma z niego większą frajdę ja czy synek.
Książeczka ta niewątpliwie przepiękny pomył na prezent dla małego miłośnika tych ogromnych zwierząt albo dla dziecka, który po prostu interesuje się zwierzętami. Książeczka wydana jest w twardej oprawie, zawiera przepiękne ilustracje, a także ogrom wiedzy, która podzielona jest na krótkie fragmenty aby zainteresować dziecko.
A i Was pewnie wiele informacji zaskoczy😉
Dlatego z przyjemnością Wam polecam ten tytuł, spędzicie miło czas i razem odbędziecie podróż do świata tych niesamowitych prehistorycznych zwierząt.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJa to zawsze lubiłam te mniejsze i słodkie domowe stworki, ale dinozaury od zawsze mi towarzyszy gdyż moja kuzynka od małego była zafascynowana tymi wielkimi zwierzakami.
W dzisiejszych czasach, gdzie najwyższym, żyjącym, znanym nam zwierzęciem jest żyrafa, trudno wyobrazić sobie gady mające 12 m wysokości i ważące kilkadziesiąt ton.
W niezwykłą podróż w czasie małych i dużych czytelników zaprasza Wydawnictwo SBM, za sprawą którego na księgarskie półki trafiła książka pt. "Dinozaury. Przewodnik małego przyrodnika".
W publikacji tej znajdziecie charakterystykę 45 dinozaurów.
Poznacie wiele ciekawostek z ich życia.
Przeczytacie m.in o tym, że wiele skamielin dinozaurów odnaleziono w skalnej formacji Mirrison w Stanach Zjednoczonych.
Odkryjecie krewnych tyranozaurów, przyjrzycie się jednemu z największych zwierząt, jakie kiedykolwiek żyły na naszej planecie, a także zobaczycie okazy daleko spokrewnione z ptakami.
Dowiecie się, który dinozaur był najinteligentniejszy, który pojawił się na Ziemi najwcześniej, a który przypominał współczesnego krokodyla.
Poznacie prehistorycznych mieszkańców wód i przedstawicieli gadów latających. Idealnym uzupełnieniem licznych ciekawostek są zjawiskowe, realistyczne ilustracje.
"Dinozaury. Przewodnik małego przyrodnika" to doskonała lektura dla osób zainteresowanych prehistorią.
Fani dinozaurów będą nią zachwyceni!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo to, zainteresowanie prehistorycznymi stworzeniami wciąż jest żywe, a dinozaury od lat fascynują kolejne pokolenia.
[Współpraca barterowa]
Q: Oglądaliście park Jurajski? Jeśli tak to czy przypadł wam on do gustu.
➪Zacznę od tego, że wzięłam tą książkę do współpracy ,ponieważ jest ona o dinozaurach a ja jak wiecie je uwielbiam. Jeszcze odniosę się do pytania które wam zadałam. Ja oglądałam park Jurajski i uwielbiam ten film i z chęcią obejrzę jakieś filmy/seriale/bajki o dinozaurach jak i z chęcią czytam takie książki.
➪W książce poznacie 45 dinozaurów oraz ich prastarych gadzin braci. Poznacie ich cechy charakterystyczne, wygląd, tryb życia, zwyczaje, a nawet miejsca, gdzie zostały odnalezione przez archeologów. Dowiecie się również który z nich był najmniej groźny jak mi najbardziej, które przypominają teraźniejsze zwierzęta.
➪Wszystko w niej jest ładnie opisane, a ilustracje są śliczne. Jeśli jesteście ciekawi wnętrza książki to zobaczycie je u mnie na rolce 🥰 dowiecie się tutaj i jakie dinozaury były roślinożerne, mięsożerne jak i wszystkożerne. Poznacie te które chodziły po lądzie, żyły w wodzie, jak i na powietrzu.
➪Czytało się przyjemnie ,dowiedziałam się dużo ciekawostek i zagłębiałam się w temat tych prehistorycznych zwierząt. W trakcie czytania znajdziecie również wzmiankę o parku jurajskim jak i o filmie dokumentalnym wędrówka dinozaurów 🦕
➪ 95 stron
➪ Czy polecam tą książkę? Tak. Jeśli macie jakiś fanów/fanek dinozaurów to będzie to idealna książka dla nich. Miłego dnia!💚🦕
[Współpraca barterowa]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toQ: Oglądaliście park Jurajski? Jeśli tak to czy przypadł wam on do gustu.
Mój syn uwielbia ciekawostki, szczególnie te o dinozaurach. Z ogromną radością sięgnął więc po #dinozaury #przewodnikmalegoprzyrodnika od @wydawnictwosbm
Twarda oprawa, tematyczna wklejka i piękne, realistyczne ilustracje w doskonale tworzących prehistoryczny klimat kolorach - to to, co jako pierwsze rzuciło mi się w oczy.
Książka zawiera opis i charakterystykę 45 dinozaurów. Są zaskakujące ciekawostki, oznaczone ważne informacje i tabelki z cechami podstawowymi.
Treści jests niewiele - jednak są starannie wyselekcjonowane. Idealnie sprawdzają się do zaspokojenia ciekawości i rozbudzenia chęci na zgłębianie tematu.
Mój sześciolatek słucha ich z uwagą, wielokrotnie też oglądał już same obrazki dinozaurów - pełne szczegółów i głębi.
Będzie to nie lada gratka dla małych fanów tych wielkich i nieco przerażających stworzeń.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest kolejną o tej tematyce w naszej domowej biblioteczce, jednak zdecydowanie przoduje w kwestii wydania i treści.