rozwiń zwiń

Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa

Okładka książki Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Miyoko Schinner Wydawnictwo: Vivante kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples
Wydawnictwo:
Vivante
Data wydania:
2018-08-01
Data 1. wyd. pol.:
2018-08-01
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788365601001
Tłumacz:
Bartłomiej Kotarski
Tagi:
kuchnia wegańska wegańskie gotowanie
Średnia ocen

                5,5 5,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,5 / 10
6 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1583
1578

Na półkach: ,

W gotowaniu wege najtrudniejsze wydaje się zastąpienie rzeczy najprostszych takich, jak majonez, masło, sos ostrygowy czy bita śmietana, albo odtworzenie smaków, z których dobrowolnie się rezygnuje.
W swojej książce Miyoko Schinner podpowiada przede wszystkim, jak zastąpić sosy, dodatki, nabiał i zwierzęce tłuszcze w zdrowy sposób, bez utwardzonych tłuszczów, rafinowanych olejów, roślinnych steroli i różnych zagęstników. To jest dla mnie najcenniejsza część jej książki: sosy, dodatki, sery, mleka.

Oczywiście jest tu też trochę przepisów na buliony, co - umówmy się - nie jest dużym wyczynem, przepisy na ciasta wszelkiego rodzaju oraz dania makaronowe, ale w porównaniu do przepisów z innych książek nie są to jakieś odkrywcze rzeczy. Można dyskutować nad rozdziałem traktującym o zamiennikach mięs, głównie na bazie soi - mnie odrzuca trudna obróbka soi, ale może komuś się przyda?

W gotowaniu wege najtrudniejsze wydaje się zastąpienie rzeczy najprostszych takich, jak majonez, masło, sos ostrygowy czy bita śmietana, albo odtworzenie smaków, z których dobrowolnie się rezygnuje.
W swojej książce Miyoko Schinner podpowiada przede wszystkim, jak zastąpić sosy, dodatki, nabiał i zwierzęce tłuszcze w zdrowy sposób, bez utwardzonych tłuszczów, rafinowanych...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    28
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    2
  • Przeczytane w 2018
    1
  • Insta polecajki
    1
  • Użytkowe - przemyt warzyw
    1
  • 2023
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Kuchnia
    1
  • Sprzedane
    1

Cytaty

Podobne książki

Przeczytaj także