Pierogi z kimchi. Koreańskie smaki dla każdego
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Znak Horyzont
- Data wydania:
- 2021-10-27
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-10-27
- Liczba stron:
- 352
- Czas czytania
- 5 godz. 52 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324080090
- Tagi:
- kuchnia koreańska Kimchi przepisy Korea kulinaria przepisy kulinarne
Prawdziwa kuchnia koreańska w twoim domu.
Pysznie. Prosto. Po koreańsku.
Wiola Błazucka, znana jako „Pierogi z Kimchi”, odczarowuje dla nas kuchnię koreańską. Na YouTubie zaraża miłością do Korei i tamtejszego jedzenia. A w tej książce pokazuje, że tradycyjne koreańskie dania można wykonać w każdym polskim domu z łatwo dostępnych składników. W dodatku większość z nich można wykonać ze składników dostępnych w każdym supermarkecie.
Razem z Wiolą i jej synkiem Sonu poznasz trzy poziomy koreańskiego wtajemniczenia kulinarnego.
Pierwszy, który pozwoli ci poznać koreańskie smaki dzięki składnikom dostępnym w każdym polskim supermarkecie.
Drugi – gdzie do uzyskania prawdziwego koreańskiego smaku potrzebny jest jeden lub dwa „nietypowe” składniki.
Trzeci – mistrz kuchni koreańskiej – to poziom, na którym będziesz potrzebować więcej koreańskich składników, ale większość z nich skompletujesz już na poziomie drugim.
Ta książka to nie tylko dziesiątki pysznych, łatwych do wykonania receptur, ale również kolorowy, pełen anegdot i ciekawostek kulinarny przewodnik po Korei.
Razem z Wiolą wyczaruj kuchnię koreańską w swoim domu!
W książce znajdziesz również linki do ekskluzywnych, niepublikowanych nigdy wcześniej filmików z Wiolą i Sonu w roli głównej.
Od autorki
Siemanko!
Jestem Wiola, mieszkam w Korei i uwielbiam gotować koreańskie potrawy, bo ta kuchnia jest naprawdę pyszna i zdrowa (ale bardziej jednak pyszna niż zdrowa). Odkąd zamieszkałam w Korei (było to w 2017 roku), codziennie gotuję po koreańsku i dobrze mi to wychodzi – mój mąż i synek zawsze chodzą zadowoleni i najedzeni. Gotowania tych potraw nauczyłam się sama, ale mam w domu zaufanego koreańskiego recenzenta (mojego męża), więc możecie być pewni, że przepisy, które wam prezentuję, są autentyczne – czasami tylko trochę zaadaptowane na polskie warunki.
Miłością do koreańskiej kuchni udało mi się zarazić naprawdę wielu widzów mojego kanału na YouTubie „Pierogi z Kimchi” i mam nadzieję, że uda mi się nią zarazić również was.
No to papa 😊
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 101
- 81
- 44
- 6
- 6
- 4
- 3
- 3
- 3
- 3
Opinia
Co jest twoim ulubionym daniem? Lubisz sprawdzać nowe smaki?
Polka, która mieszka w Korei i pokochała koreańskie jedzenie. Prowadzi kanał na YouTube o nazwie: Pierogi z Kimchi. Postanowiła wydać książkę i podzielić się swoją pasją. 😁
Dowiemy się jak:
→poprawnie przygotować ryż, ponieważ jest to jeden z najważniejszych składników razem z kimchi.
→Czym przyprawia się dania.
→Jak wyglądają śniadania, obiady i kolacje w Korei.
→Jak wygląda lunchbox itp.
Świetnie, że autorka podzieliła książkę na trzy odrębne poziomy. Pierwszy z nich dotyczy składników łatwo dostępnych w Polsce. 👍 Na drugim może być potrzebny jakiś dodatkowy składnik. Trzeci poziom zawiera najwięcej koreańskich składników. Nie bójcie się, wszystkie są dostępne w Polsce, tylko trzeba ich poszukać. 😄 Każdy przepis jest oznaczony: 🕑 czasem, jaki musimy poświęcić na przygotowanie dania, stopniem trudności, liczbą porcji i poziomem ostrości potrawy. 🌶️
Książka jest świetnie przemyślana, jak również pięknie wydana. Ilustracje mnie zachwycają i na sam widok cieknie mi ślinka. 😄 Uważam, że podczas tworzenia tej książki wszystko zostało wzięte pod uwagę. Dlatego jest tak spójna i łatwa w odbiorze. Nie mam się do czego przyczepić. To jak, kto jeszcze jak ja skusi się na koreańskie smaki? 😋
Co jest twoim ulubionym daniem? Lubisz sprawdzać nowe smaki?
więcej Pokaż mimo toPolka, która mieszka w Korei i pokochała koreańskie jedzenie. Prowadzi kanał na YouTube o nazwie: Pierogi z Kimchi. Postanowiła wydać książkę i podzielić się swoją pasją. 😁
Dowiemy się jak:
→poprawnie przygotować ryż, ponieważ jest to jeden z najważniejszych składników razem z kimchi.
→Czym przyprawia się...