Kuchnia wegetariańska świata
224 str.
3 godz. 44 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Vegetarische Gerichte aus Aller Welt
- Wydawnictwo:
- Muza
- Data wydania:
- 2004-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2004-01-01
- Liczba stron:
- 224
- Czas czytania
- 3 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 83-7319-478-9
- Tłumacz:
- Małgorzata Chudzik
- Tagi:
- kuchnia gotowanie wegetarianizm
Ta książka pomoże poznać bogactwo wegetariańskich kuchni - nie tylko najbliższej nam kulturowo Europy, ale także odległej Ameryki, egzotycznej Afryki i pachnącej przyprawami Azji.Zawiera ciekawe informacje o kulturze, historii i sztuce kulinarnej krajów, z których pochodzą przepisy. Ponad 100 przepisów udowadnia, że kuchnia wegetariańska nie musi być monotonna. Podaje wiele pomysłów na ciekawe dekoracje, propozycje pasujących napojów, a piękne zdjęcia krajobrazów i wegetariańskich potraw zachęcają do kulinarnej podróży po świecie.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 13
- 8
- 5
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Wegetariańskie książki kucharskie sprzed dwóch dekad to prawie jak podróż sentymentalna. Te wszystkie takie zwyczajne dzisiaj rzeczy - potrawy z ciecierzycy, wszelkiej maści curry i zapiekanki z konkretnym rodzajem sera lub z mlekiem kokosowym - mają w nich pewien sznyt elegancji, egzotyki i niecodzienności, jakby czytelnicy dopiero przyzwyczajali się, że wegetarianizm nie musi być tylko kaprysem lub sposobem na zaskoczenie gości na przyjęciu.
A ta książka jest naprawdę fajna. Niby wszystkie te wariacje z kalafiorem, ziemniakami, cukinią i makaronem w zapiekankach i curry już widzieliśmy, niby trudno w niej znaleźć coś oryginalnego na dzisiejsze standardy, ale... jest fajna.
Każdy rozdział poświęcony jest kuchni innego regionu (Morze Śródziemne, północ Europy, Indie, Dalki Wschód, Półwysep Arabski, USA, Ameryka Południowa, Karaiby, Afryka), a przepisy poprzedza krótki wstęp o kulturze gotowania i podawania posiłków, historii kuchni czy popularnych przyprawach.
Jeśli szukasz swojej pierwszej wege książki kucharskiej, w której będzie coś poza tofu, tempehem, ciecierzycą i soczewicą, zacznij szukać w antykwariatach :).
Wegetariańskie książki kucharskie sprzed dwóch dekad to prawie jak podróż sentymentalna. Te wszystkie takie zwyczajne dzisiaj rzeczy - potrawy z ciecierzycy, wszelkiej maści curry i zapiekanki z konkretnym rodzajem sera lub z mlekiem kokosowym - mają w nich pewien sznyt elegancji, egzotyki i niecodzienności, jakby czytelnicy dopiero przyzwyczajali się, że wegetarianizm nie...
więcej Pokaż mimo to