Kuchnia wegetariańska świata

Okładka książki Kuchnia wegetariańska świata
Angelika Ilies Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Vegetarische Gerichte aus Aller Welt
Wydawnictwo:
Muza
Data wydania:
2004-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2004-01-01
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
83-7319-478-9
Tłumacz:
Małgorzata Chudzik
Tagi:
kuchnia gotowanie wegetarianizm
Średnia ocen

                7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1583
1578

Na półkach: ,

Wegetariańskie książki kucharskie sprzed dwóch dekad to prawie jak podróż sentymentalna. Te wszystkie takie zwyczajne dzisiaj rzeczy - potrawy z ciecierzycy, wszelkiej maści curry i zapiekanki z konkretnym rodzajem sera lub z mlekiem kokosowym - mają w nich pewien sznyt elegancji, egzotyki i niecodzienności, jakby czytelnicy dopiero przyzwyczajali się, że wegetarianizm nie musi być tylko kaprysem lub sposobem na zaskoczenie gości na przyjęciu.

A ta książka jest naprawdę fajna. Niby wszystkie te wariacje z kalafiorem, ziemniakami, cukinią i makaronem w zapiekankach i curry już widzieliśmy, niby trudno w niej znaleźć coś oryginalnego na dzisiejsze standardy, ale... jest fajna.
Każdy rozdział poświęcony jest kuchni innego regionu (Morze Śródziemne, północ Europy, Indie, Dalki Wschód, Półwysep Arabski, USA, Ameryka Południowa, Karaiby, Afryka), a przepisy poprzedza krótki wstęp o kulturze gotowania i podawania posiłków, historii kuchni czy popularnych przyprawach.

Jeśli szukasz swojej pierwszej wege książki kucharskiej, w której będzie coś poza tofu, tempehem, ciecierzycą i soczewicą, zacznij szukać w antykwariatach :).

Wegetariańskie książki kucharskie sprzed dwóch dekad to prawie jak podróż sentymentalna. Te wszystkie takie zwyczajne dzisiaj rzeczy - potrawy z ciecierzycy, wszelkiej maści curry i zapiekanki z konkretnym rodzajem sera lub z mlekiem kokosowym - mają w nich pewien sznyt elegancji, egzotyki i niecodzienności, jakby czytelnicy dopiero przyzwyczajali się, że wegetarianizm nie...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Przeczytane
    8
  • Posiadam
    5
  • Sprzedam
    1
  • Vege i eko
    1
  • Nie w całości
    1
  • Miejsca
    1
  • Kuchnia, kulinaria, przepisy
    1
  • Wypożyczone z biblioteki
    1
  • Kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia wegetariańska świata


Podobne książki

Przeczytaj także