Lucy. Nadzieja

Okładka książki Lucy. Nadzieja autora Tanino Liberatore, Patrick Norbert, 9788367360234
Okładka książki Lucy. Nadzieja
Krzysztof Umiński

Kup Lucy. Nadzieja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lucy. Nadzieja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lucy. Nadzieja

Dla mnie objawienie! 3,7 mln lat temu, Lucy i Adam ich splecione losy które być może dały początek obecnemu homo sapiens - nam ludziom! Tak, Świat nie powstał 8000 lat temu tylko wg mnie jest niemierzalny. Pewnie i jest stwórca ale jest nieprzenikniony i nieskończony i wszyscy jesteśmy jego synami i córami, włącznie z całym żywym stworzeniem. Każy powinien przeczytać tą historię która powstała na podstawie badań archeologicznych - skamieniałości. Co do historii to jest emocjonująca i wzruszająca!
Ps.: Fałszywe religie muszą odejść...

Pięknie narysowana, realistyczna książka, w której cofamy się o 3 miliony lat, aby być świadkami narodzin człowieczeństwa. Pełna niebezpieczeństw wyprawa, która porywa i zdumiewa, choć nie pada w niej ani jedno słowo. Duży plus za naukowy reaserch i przywiązanie do szczegółów. Gdy pomyślimy o tym jak trudne było przeżycie dla naszych przodków, zdumiewa że jako ludzkość istniejemy.

Doskonała graficznie opowieść zachęcająca do rozmyślań o naszej naturze i korzeniach.

67 użytkowników ma tytuł Lucy. Nadzieja na półkach głównych
32 użytkowników ma tytuł Lucy. Nadzieja na półkach dodatkowych

Okładka książki Ranx. Wydanie zbiorcze kompletne Alain Chabat, Jean-Luc Fromental, Tanino Liberatore, Stefano Tamburini
Okładka książki Batman: Black and White I #2 Brian Bolland, Gary Gianni, Archie Goodwin, Klaus Janson, Tanino Liberatore, Kevin Nowlan, Dennis O'Neil, Katsuhiro Ōtomo, Bill Sienkiewicz, Jan Strnad, Matt Wagner
Okładka książki Marzenie Lucy Yves Coppens, Tanino Liberatore, Pierre Pelot
Marzenie Lucy Yves Coppens, Tanino Liberatore, Pierre Pelot