Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz

Okładka książki Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz autora Simone Di Meo, Al Ewing, 9788382301496
Okładka książki Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz
Al EwingSimone Di Meo Wydawnictwo: Non Stop Comics Cykl: Znajdujemy ich, gdy są już martwi (tom 1) komiksy
komiksy
Znajdujemy ich, gdy są już martwi (tom 1)
We Only Find Them When They're Dead. Book One: The Seeker
2021-10-13
2021-10-13
Paweł Bulski

Kup Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz

Patronem medialnym recenzji jest Gancu Krwawy Karaluch.

Co gdyby ludzkość w swoich podróżach i eksploracjach kosmosu natrafili na "bogów" ale znajdywali ich zawsze martwych? Jak wpłynęłoby to na ludzkość? Czy szukałaby prawdy - rozwiązania tej zagadki? Czy po prostu przywykłaby do tego i każdy żyłby tak jak wcześniej?

W pierwszej księdze obserwujemy kosmos/wszechświat z perspektywy statku Vihaan II - jednostki autopsyjnej gdzie na czele stoi kapitan Georges Malik, który marzeniem jego jest znalezienie żywego boga. I ma na to plan...

Zaciekawiła mnie ta historia. Jest ten element dziwności, który mi bardzo odpowiada. Fajnie wpasowuje się w stylistykę futurystyczną/space operową, która wg mnie otwiera dużo ciekawych możliwości dla dalszego rozwoju fabuły.

Kreska tego komiksu jest cudowna - jest prosta i nie przesadzona. Nie ma tutaj mieszania różnych stylów i to mi w zupełności odpowiada. Dzięki temu czułem spójność całego tomu/księgi.

Co do minusów to tak naprawdę tylko jeden - za mało trochę historii o tym co działo się przed tym wszystkim. Jakieś małe wprowadzenie o tym co się działo po znalezieniu pierwszego "martwego boga" byłoby super. Może w kolejnych księgach będzie tego więcej.

Naprawdę polecam. Dzięki Gancu, że mnie przekonałeś do tej serii <3

Patronem medialnym recenzji jest Gancu Krwawy Karaluch.

W pierwszej księdze obserwujemy kosmos/wszechświat z...

Na półkach: , , , , ,

Prosta umieszczona w kosmosie historia o miłości i nienawiści oraz o tym, że wszystko zdarza się z jakiegoś powodu.. a w tle martwi bogowie. Piękne rysunki

Bardzo ciężko ocenić ten tytuł. Ma duży potencjał, ale fabuła raczej wolna i przeszywana retrospekcją. Finalnie ocena na plus, bo zaciekawił i jak mi wpadnie tom 2. to w wolnej chwili poczytam.

58 użytkowników ma tytuł Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz na półkach głównych
29 użytkowników ma tytuł Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Znajdujemy ich, gdy są już martwi. Księga 1: Poszukiwacz

Okładka książki Absolute Green Lantern: Sojourner Al Ewing, Jahnoy Lindsay
Absolute Green Lantern: Sojourner Al Ewing, Jahnoy Lindsay
Okładka książki Venom - Tom 2 Cafu, Al Ewing, Ram Venkatesan
Venom - Tom 2 Cafu, Al Ewing, Ram Venkatesan
Okładka książki Absolute Green Lantern: Without Fear Al Ewing, Jahnoy Lindsay
Absolute Green Lantern: Without Fear Al Ewing, Jahnoy Lindsay
Okładka książki Metamorpho: The Element Man Al Ewing, Steve Lieber, Lee Loughridge
Metamorpho: The Element Man Al Ewing, Steve Lieber, Lee Loughridge
Okładka książki Venom Al Ewing, Bryan Hitch, Ram Venkatesan
Venom Al Ewing, Bryan Hitch, Ram Venkatesan
Okładka książki Thor. Tom 3 Donny Cates, Sergio Davíla, Al Ewing, Juan Gedeon, Torunn Gronbekk, Nic Klein, Salvador Larroca
Okładka książki Strażnicy Galaktyki. Ostatnia anihilacja. Tom 3 Stefano Caselli, Al Ewing
Strażnicy Galaktyki. Ostatnia anihilacja. Tom 3 Stefano Caselli, Al Ewing

Okładka książki Coś zabija dzieciaki, tom 3 Werther Dell'Edera, James Tynion IV
Coś zabija dzieciaki, tom 3 Werther Dell'Edera, James Tynion IV
Okładka książki Carnage: Czerń, Biel i Krew Joe Bennett, Ed Brisson, Donny Cates, Marco Checchetto, Al Ewing, Javier Fernandez, Scott Hepburn, Kyle Hotz, Tini Howard, Mattia Iacono, Ken Lashley, John McCrea, Stephen Mooney, Chris Mooneyham, Victor Nava, Karla Pacheco, Benjamin Percy, Sara Pichelli, Gerardo Sandoval, Declan Shalvey, Dan Slott, Greg Smallwood, Ryan Stegman, Ram Venkatesan, Alyssa Wong, Chip Zdarsky
Okładka książki Dziecko wojny Marjorie M. Liu, Sana Takeda
Dziecko wojny Marjorie M. Liu, Sana Takeda
Okładka książki Historie prawdopodobne Rafael Albuquerque, Mark Buckingham, Paul Chadwick, Neil Gaiman, Scott Hampton, Troy Nixey, Philip Craig Russell, Rafael Scavone
Okładka książki Diuna. Powieść graficzna. Księga I Raúl Allén, Kevin J. Anderson, Brian Herbert, Frank Herbert, Patricia Martin
Okładka książki The Weatherman, tom 1 Nathan Fox, Jody LeHeup, Dave Stewart
The Weatherman, tom 1 Nathan Fox, Jody LeHeup, Dave Stewart