Przepis na zdrowe serce. Cholesterol pod kontrolą .pl

- Wostok HR
- 2021-08-31
- 2021-08-31
- Zdrowie Cholesterol Dieta książka Przepisy Edukacja ChUK
Książka jest odpowiedzią na obecnie prowadzony styl życia wielu Polaków i konsekwencje zdrowotne, które z niego wynikają. Autor na podstawie setek badań naukowych i wieloletniej praktyki zawodowej przedstawia zarówno problematykę chorób sercowo - naczyniowych począwszy od genezy ich powstania do możliwości leczenia i przede wszystkim działań profilaktycznych. Wiele z poruszanych zagadnień mogą być dla części osób kontrowersyjne, gdyż książka obala mnóstwo mitów i fałszywych przekonań na temat cholesterolu i zasad zdrowego żywienia Wszystko napisane przystępnym dla każdego językiem. W książce omawiane są nie tylko najczęściej popełnianie błędy żywieniowe naszych czasów, które znacznie zwiększają ryzyko chorób cywilizacyjnych, ale także praktyczne wskazówki na co zwrócić uwagę w naszej diecie kiedy mamy problem z zaburzonym lipidogramem (w tym wysokim poziomem cholesterolu) lub borykamy się z nadmierną masą ciała. Oprócz tego znajduje się w niej gotowy w pełni zbilansowany jadłospis z prostymi i smacznymi przepisami aby każdy czytelnik mógł się przekonać, że prowadzenie zdrowej diety jest prostsze niż mogłoby się to wydawać.
Wybitnie nieciekawa, większość ogólniki, pro-lekarska. Cholesterol zły, max 1 jajo dziennie, statyny to zbawienie świata. Miałem nadzieję na coś innowacyjnego w stylu jak dobrze ułożyć dietę keto / wysokotłuszczową, na której dobrze ułożone kwasy tłuszczowe regulują cały profil lipidowy. Myślę, że każdy z nas mógłby taką książkę napisać, wystarczy kilka pierwszych stron z google i już :)
więcej Pokaż mimo toMam przeczucie, ze ta książka może mi pomóc. Opis zachęcający, rzetelny, przekazuje dużo informacji, a niestety zmagam się z negatywnym stanem zdrowia i dlatego tu trafiłam. Szukam dla siebie odpowiedniego poradnika i diety, aby poprawić swoja kondycje organizmu, na pewno zaopatrze się w tę pozycję :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa tym portalu przebywam dosyć często i muszę przyznać, ze ta okładka mnie bardzo przekonuje. Badałam swój cholesterol i wyniki niestety nie są zadowalające. Mysle że zaopatrzę się w ten poradnik, to coś co powinno być na półce każdej takiej osoby jak ja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiązka zapowiada się interesująco, jeszcze nie miałam okazji bliżej przyjrzeć się takim poradnikom. Skłoniło mnie do refleksji, aby zadbac bardziej o siebie. Praca, dom i dzieci sprawiaja, że człowiek przestaje myśleć tak dobitnie o sobie i skupia się na innych rzeczach. Oczekuje z niecierpliwością :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa pierwszy rzut oka bardzo ciekawa, chciałabym w końcu zadbac o swoje serce, mam problem z podwyższonym cholesterolem od blisko 10 lat, ciągle chodze po lekarzach i nic to nie pomaga. Czekam, aż bede mogła przeczytać tą książke
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDługo czekałam na taką książkę, uważam, że brakuje na rynku takich produktów, myślę, że książką będzie dla mnie idealna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZamówiłam i nie moge sie doczekać :-)
Zamówiłam i nie moge sie doczekać :-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzczerze powiedziawszy to nigdy nie interesowałem się cholesterolem i go nie badałem. Żona od jakiegoś czasu stosuje diete i namawia mnie na zmiane nawyków żywieniowych. Opis książki zachęca do zakupy, myślę że się skuszę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzemu wystawiacie książkę skoro ma być za miesiąc??! Wprowadzacie ludzi w błąd!!!
Pokaż mimo toJestem ciekawa czy w praktyce książka tak samo mnie zaciekawi jak w opisie. Jestem zainteresowana zakupem, tematów o zdrowiu nigdy za wiele