Niewidzialna Republika tom 3

- komiksy
- Niewidzialna Republika (tom 3)
- Invisible Republic - Volume 3
- Amber
- 2021-04-08
- 2021-04-08
- Tomasz Klonowski
- science-fiction księżyc pamiętnik dziennikarz reżim nagroda Hugo
Słowa uznania dla pierwszego tomu Niewidzialnej Republiki:
Ten świat po prostu wciąga. Zanurzyć się w nim to czysta przyjemność! Comic Crusaders
Najlepsza seria science-fiction dla dorosłych na rynku. Sci-Fi Pulse
(…) jakość ponad stylem w najlepszym możliwym znaczeniu. Nie ma chyba innego komiksu, który byłby tak blisko powieści. IGN
ODLEGŁY KSIĘŻYC.
TAJEMNY PAMIĘTNIK.
OKRYTY ZŁĄ SŁAWĄ DZIENNIKARZ.
UPADŁY REŻIM.
SZANSA ODKUPIENIA.
W trzecim tomie nominowanej do nagrody Hugo serii, którą "Paste Magazine" umieścił na liście 50 najlepszych komiksów science-fiction, przeszłość i teraźniejszość Mai Reveron zderzają się ze sobą, ujawniając szokujące zwroty akcji, polityczne manewry i związki rodzinne.
Komiks stworzony przez Gabriela Hardmana (Star Wars: Legacy, Kinski, storyboardy do filmów Incepcja i Logan) oraz Corinnę Bechko, bestsellerową autorkę New York Timesa (Heathentown, współscenarzystka komiksów Wonder Woman i Lara Croft).
To już nie jest tylko opowieść o Mai Reveron i upadku reżimu Malory, choć wciąż historia toczy się wokół nich; to spojrzenie na mentalność pokoleniowców ludzi, którzy wychowali się na statkach kosmicznych, tworząc inną kulturę (cywilizacje),to międzypokoleniowe różnice, których może nie da się zatrzeć, a które zmieniają historię? Wreszcie to postrzeganie roli dziennikarza w „wolnym” świecie. (A na koniec znów refleksje autorki o kulturze – niezależne od opowieści a jednak ją wzbogacające).
więcej Pokaż mimo to