Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Niewidzialna Republika Tom 2

- komiksy
- Niewidzialna Republika (tom 2)
- Invisible Republic - Volume 2
- 2020-10-23
- 2020-10-23
- 2016-06-15
- Tomasz Klonowski
Słowa uznania dla pierwszego tomu Niewidzialnej republiki:
Nieprzenikniona, brudna tajemnica, która sprawia, że czytelnicy z zapartym tchem wyczekują kolejnych części. Prawdziwa gratka dla dojrzałych czytelników zamiłowanych w SF. „Library Journal”
Polityczny thriller z podszewką rodem z science fiction. Niemal każdy bohater skrywa tu jakąś tajemnicę. „Paste Magazine”
Konsekwentnie inteligentny, porywający i fascynujący… „Sequart”
Na odległym prowincjonalnym księżycu skompromitowany reporter odkrywa pamiętnik opisujący powstanie brutalnego reżimu, spisany przez kobietę wymazaną z kart historii. Teraz tajemnicza bohaterka powraca, by odzyskać swoją własność i swój świat.
W tej kontynuacji pierwszego tomu Niewidzialnej republiki, finalisty prestiżowej nagrody Hugo, intryga coraz bardziej się zapętla, w miarę jak poznajemy plany Mai Reveron, odkrywamy sekrety Arthura McBride’a i próbujemy dojść prawdy wraz z Crogerem Babbem, który staje w obliczu wyjątkowo trudnych wyborów moralnych – a ich rezultat może odmienić przyszłość Avalonu.
Komiks stworzony przez Gabriela Hardmana (Hulk, Kinski, storyboardy do filmów Incepcja i Interstellar) i Corinnę Bechko, bestsellerową autorkę New York Timesa (Heathentown),współscenarzystkę komiksów (Wonder Woman i Lara Croft).
Konsekwentnie inteligentny, porywający i fascynujący… „Sequart”
Kup Niewidzialna Republika Tom 2 w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Niewidzialna Republika Tom 2
37 użytkowników ma tytuł Niewidzialna Republika Tom 2 na półkach głównych- Przeczytane 29
- Komiksy 5
- 2021 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niewidzialna Republika Tom 2
7/10
7/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDość ciekawa wizja świata przyszłości.
Jedynym mankamentem jest to, że na polskim rynku wydawniczym są tylko trzy części tego komiksu. A seria, niestety, nie kończy się na części trzeciej... Trzeba więc uzbroić się w cierpliwość i mieć nadzieję, że kolejny tom również wreszcie będzie dostępny, bo historia pozostaje niedokończona, bez puenty.
Dość ciekawa wizja świata przyszłości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKomiks o walce o władzę oraz o walce o wolność. Ale czy ta wolność na odległych od Ziemi księżycach jest tym samym, o czym my myślimy?
Opowieść wciąga jeszcze bardziej. Przeszłość łączy się z teraźniejszością, choć narracja pozostaje dwutorowa. Pojawia się ważna – w obu nurtach – postać Lady Pannonici. Coraz więcej też rozważań o władzy, autokreacji, finansowaniu rewolucji, które nie są tłem, lecz częścią prezentowanej historii.
Na koniec autorka Corinna Beschko znów raczy nas ciekawymi rozważaniami na temat fauny i flory Avalonu, kosmicznej windzie czy warzywach w kulturze. Chce się więcej!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa koniec autorka Corinna Beschko znów raczy nas ciekawymi rozważaniami na...
Zbiorcza opinia: tomy 1-2
Intrygujace miejsce akcji - choc wydaje sie oklepane i przypomina tysiac innych miejsc i swiatow (kolonie uciskane przez odlegla Ziemie itp) to fabula idzie w malo eksplorowane rejony. Rewolucja, jej poczatki, intrygi, naiwnosci i zdrady. Podwojna linia czasowa dodaje glebi i tajemnicy.
Do tego oszczedna i nieco "brudna" kreska podkresla surowosc miejsca akcji.
W drugim tomie akcja sie rozkreca i daje nadzieje na ciekawsza i glebsza intryge.
Podobalo mi sie - czekam na ciag dalszy...
Zbiorcza opinia: tomy 1-2
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHa, nie wiedzialem czego sie po tym spodziewac. A dostalem bardzo ciekawy i oryginalne miks s-f, polityki, sledztwa i dziennikarstwa.