Atlas wędzonek i wyrobów domowych

Okładka książki Atlas wędzonek i wyrobów domowych
Marta Szydłowska Wydawnictwo: Wydawnictwo SBM kulinaria, przepisy kulinarne
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo SBM
Data wydania:
2019-05-20
Data 1. wyd. pol.:
2019-05-20
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788380598850
Tagi:
kulinaria potrawy z mięsa inne
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Okładka książki Wino. Praktyczny poradnik Magdalena Binkowska, Marta Szydłowska
Ocena 0,0
Wino. Praktycz... Magdalena Binkowska...
Okładka książki Atlas nalewek polskich Jacek Bronowski, Marta Szydłowska
Ocena 7,5
Atlas nalewek ... Jacek Bronowski, Ma...

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
477
440

Na półkach: ,

Publikacja jest kopalnią wiedzy dla osób, które chciałyby nauczyć się tradycyjnej sztuki wędzenia, ale nie wiedzą od czego zacząć tę pasjonującą przygodę. Poradnik ten, co bardzo mnie ucieszyło, nie zawiera tylko przepisów. We wstępie zawarto wiele istotnych informacji. Dowiadujemy się co właściwie możemy przygotować z poszczególnych części wieprzowiny a także z mięsa baraniego, wołowiny, cielęciny czy królika. Poznamy tajemnice przypraw, dowiemy się jakiego drewna użyć do wędzenia czy w jaki sprzęt musimy zainwestować na początku naszej przygody. Dalej wkraczamy już do głównej części książki na którą składa się aż 170 przepisów na wędzonki, wędzonki podrobowe, kiełbasy i pasztety. Przy przepisach tych znajdziemy listę składników potrzebnych do ich realizacji, informację jakiego drewna użyć do wędzenia, a także instrukcję przygotowania krok po kroku, która czasem rozkłada się na kilka dni. Ponadto przepisy wzbogacone są o kolorową fotografię gotowego specjału. Palce lizać ;)

Poradnik robi niesamowite wrażenie, a przepisy aż proszą aby pokusić się o ich przyrządzenie. Opisane są bardzo dokładnie i przystępnie. Nawet laik nie powinien mieć problemu z ich realizacją. Publikacja zachęciła mnie do zajrzenia w swe karty już samą piękną okładką. Czułam, że sięgając po nią nie zawiodę się i tak też było, mogę nawet śmiało przyznać, że zawartość książki bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła gdyż nie spodziewałam się aż tak dużej różnorodności wiadomości, przepisów a zarazem tak ciekawych i jakże cennych porad odnoszących się do przygotowania domowych wędlin. Są tu receptury na najróżniejsze wyroby od cienkich kabanosów poprzez salcesony, pasztety, kaszanki, metki, smalce aż po najróżniejsze kiełbasy i szynki. Szata graficzna współgra z tematyką książki, a przepisy nie tłoczą się na stronach po kilkanaście. Na jednej rozkładówce znajduje się najczęściej 3 do 4. Poradnik jest więc przestronny i czytelny, a co za tym idzie korzysta się z niego wygodnie i przyjemnie.

Ja jestem pewna, że nie raz skorzystam ze wskazówek jakie znalazłam w tej książce. Zainteresowało mnie wiele przepisów i wielu chciałabym wypróbować. Zdecydowanie jest to lektura, którą mogę polecić z czystym sercem każdemu, kto chciałby skosztować pysznej domowej kiełbasy czy też innej wędzonki, a nie bardzo wie jak się do tego zabrać ;)

Publikacja jest kopalnią wiedzy dla osób, które chciałyby nauczyć się tradycyjnej sztuki wędzenia, ale nie wiedzą od czego zacząć tę pasjonującą przygodę. Poradnik ten, co bardzo mnie ucieszyło, nie zawiera tylko przepisów. We wstępie zawarto wiele istotnych informacji. Dowiadujemy się co właściwie możemy przygotować z poszczególnych części wieprzowiny a także z mięsa...

więcej Pokaż mimo to

1
Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Atlas wędzonek i wyrobów domowych


Reklama
zgłoś błąd