Nela. Zapiski zoologa. Zadziwiające zwierzęta

- powieść przygodowa
- Podróże Neli
- literatura dziecięca zwierzęta Nela
Cześć!
Znasz na pewno wiele zwierząt. Niektóre spotkałeś w ich naturalnym środowisku, inne w ogrodzie zoologicznym a jeszcze inne znasz z filmów przyrodniczych lub książek.
Nie dziwi Cię długa szyja żyrafy, trąba słonia albo kolce jeża. Jednak świat zwierząt to nieprzebrane bogactwo kształtów i kolorów. Setki tysięcy gatunków. Na naszej planecie żyją zwierzęta, których istnienia nawet nie podejrzewasz.
Czy wyobrażasz sobie jelonka z... kłami? Masz ochotę poznać jaszczurkę, która potrafi zmylić przeciwnika „drugą” głową? Ciekawi Cię, kto kradnie jad meduzom? Chcesz się dowiedzieć, czy najbliższy kuzyn żyrafy ma na ciele paski?
W książce "Nela. Zapiski zoologa. Zadziwiające zwierzęta" poznasz czternaście zwierząt, o których najprawdopodobniej nigdy nie słyszałeś. Dowiesz się, jak wyglądają, co jedzą i w jaki sposób przystosowały się do życia w swoim środowisku.
Spróbujemy wspólnie rozwiązać zoologiczne zagadki.
Znajdziesz tu również specjalne strony na swoje notatki, rysunki i zapiski.
To książka dla każdego miłośnika zwierząt!
Nela
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Opinie [3]
Moloch straszliwy, tenrek pręgowany, rawka błazen, suhak stepowy, niebieski smok (który zjada parzydełka meduz, dzięki czemu może je potem wykorzystać do obrony i ataku), babirussa wąsata, trzewikodziób, itd. Cieszę się, że moje dziecko wypożycza z biblioteki szkolnej takie popularnonaukowe perełki. I cieszę się, że jeszcze trochę potrzebuje mojej pomocy przy czytaniu....
więcejKolejna książka od Neli małej reporterki, gdzie tym razem opisuje nam zwierzęta, o których powiem szczerze, nie miałam pojęcia, że w ogóle istnieją!
więcejKażdy gatunek jest naprawdę szczegółowo opisany. Znajdziemy informacje, gdzie dane zwierzątko żyje, co je oraz wiele innych ciekawych informacji.
Książka zachęca również do samodzielnego szukania ciekawostek oraz rozwija...
Pamiętacie Zapiski zoologa z zieloną okładką? Tak? To świetnie! Dziś pora na kolejną porcję wiedzy, którą będzie chciał zdobyć każdy szanujący się miłośnik zwierząt wszelkiej maści, tym razem ubranej w błękitne barwy jak Niebieski smok!
więcejNela mała reporterka tym razem również przybliża czternastkę przedstawicieli fauny, niemniej tym razem ów stworzenia są z pewnością...