Batman: Zaręczeni

- Tomasz Sidorkiewicz
- Egmont Polska
- Batman DC Odrodzenie
- Batman: Rules of Engagment
- Batman DC Rebirth (tom 5)
- komiksy
- Tomasz Sidorkiewicz
- Odrodzenie
- Batman DC Odrodzenie
Piąty tom przygód Batmana w ramach linii wydawniczej DC Odrodzenie. Kiedy Catwoman przyjęła oświadczyny Batmana, zmieniła życie nie tylko Bruce’a Wayne’a i Seliny Kyle. Związek najlepszego detektywa na świecie i jednej z najgroźniejszych przestępczyń z Gotham City zaskoczy wszystkich – od młodych pomocników Batmana, którzy tworzą jego przybraną rodzinę, przez legendarnych przyjaciół z Ligi Sprawiedliwości, po stare demony, o których Zamaskowany Mściciel od dawna chciałby zapomnieć. Batman i Catwoman wyruszą na wyprawę, dzięki której oczyszczą dobre imię Seliny. Misja zaprowadzi ich w głąb zakazanej pustynnej fortecy. Czeka ich także spotkanie z dawną ukochaną Batmana, Talią Al-Ghul, matką Damiana. Albumem Batman – Zaręczeni rozpoczynamy nowy, istotny rozdział w życiu Mrocznego Rycerza i jego narzeczonej.
Tom King (Mister Miracle) i Joëlle Jones (Supergirl: Being Super) wraz z gościnnie występującymi rysownikami Clayem Mannem i Lee Weeksem zapraszają do lektury wyjątkowych przygód Batmana.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Opinie [5]
Przy żadnym innym komiksie o Batmanie nie uśmiałem się tak, jak przy tym. Zestawienie Mrocznego Rycerza z codziennymi sytuacjami dało świetny efekt.
Pokaż mimo to"Superprzyjaciele" to historia, jakiej od dawna potrzebowałam
Pokaż mimo toBatman jako komedia romantyczna to najlepszy Batman
Pokaż mimo toKadencja Toma Kinga na stanowisku scenarzysty „Batmana” nie była do tej pory szczególnie udana. Na cztery zbiorcze tomy ledwie jeden okazał się naprawdę dobry, pozostałe trzy balansowały gdzieś na granicy przeciętności i słabizny. Taki stan rzeczy był, muszę przyznać, dość zaskakujący, wszak King pisać potrafi, co udowodnił chociażby w nie tak dawno wydanym u nas w ramach...
więcejBATMAN I KOBIETY
więcejTom King to scenarzysta, który najlepiej czuje się w obyczajowych, bliskich zwykłemu człowiekowi, choć przełamanych czymś fantastycznym opowieściach, czego najlepszym przykładem była rewelacyjna seria „Vision”. „Batman” w jego wykonaniu to historia balansująca na granicy szalonych akcji, wręcz przeładowanych odniesieniami do przeszłości bohatera oraz...