Moon Knight

- Mateusz Jankowski, Milena Zielińska
- Hachette Polska
- Moon knight marvel komiksy
- Werewolf By Night #32 Moon Knight Vol.7 #1-6
- Superbohaterowie Marvela (tom 42)
- komiksy
- 9788328209824
- Mateusz Jankowski, Milena Zielińska
- Superbohaterowie Marvela
- Moon knight marvel komiksy
Obłąkany samozwańczy obrońca sprawiedliwości o mocach egipskiego bóstwa: przed wami Moon Knight!
Gdy w świecie Marvela zapada noc, na ulice Nowego Jorku powraca awatar egipskiego boga Chonsu, by bronić nocnych podróżników przed złem! Legendarny scenarzysta Warren Ellis użycza swego pióra Marvelowi, by wraz ze znakomitym rysownikiem Declanem Shalveyem opowiedzieć historię ponownych narodzin jednego z najbardziej intrygujących bohaterów Domu Pomysłów. Ponadto znajdziecie tu również historyczny debiut nocnego rycerza w białym płaszczu, w którym staje on do pojedynku z wilkołakiem.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [1]
Ellis stworzył kawał świetnego komiksu, każdy rozdział opowiada inną historię, zakończenie każdego kolejnego rozdziału zostaje jakby niedopowiedziane,ale właśnie to mi się w tym najbardziej podoba, no i jest jeszcze pierwsze się pojawienie Moon Knighta w świecie Marvela, które jakoś nie razi w oczy swą infantylnością, jak większość komiksów z lat 70-tych. Ogólnie świetny tom.