Dalmacja. Książka kucharska

Okładka książki Dalmacja. Książka kucharska
Robert Makłowicz Wydawnictwo: Wysoki Zamek kulinaria, przepisy kulinarne
264 str. 4 godz. 24 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wysoki Zamek
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2016-01-01
Liczba stron:
264
Czas czytania
4 godz. 24 min.
Język:
polski
ISBN:
9788394378561
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
8,1 8,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Okładka książki HERITO nr 45 / 2022 Łukasz Galusek, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Robert Makłowicz, Jacek Purchla, Redakcja kwartalnika HERITO, Wojciech Stanisławski, Mateusz Słomiński
Ocena 7,0
HERITO nr 45 /... Łukasz Galusek, Mag...
Okładka książki Europa. Opowieści podróżne Anna Arno, Dorota Chojnowska, Piotr Jagielski, Jarosław Klejnocki, Marcin Kydryński, Robert Makłowicz, Jarosław Mikołajewski, Katarzyna Nizinkiewicz, Marek Pernal, Małgorzata Rejmer, Michał Rusinek, Andrzej Stasiuk, Witold Szabłowski, Krzysztof Varga, Adam Wajrak, Paulina Wilk
Ocena 6,5
Europa. Opowie... Anna Arno, Dorota C...
Okładka książki Historia Do Rzeczy 3/2013. II Rzeczpospolita. Stare dobre czasy. William Hastings Burke, Sławomir Cenckiewicz, Marek Gałęzowski, Witold A Herbst, Sławomir Koper, Robert Makłowicz, Krzysztof Masłoń, Marco Patricelli, Tymoteusz Pawłowski, Tomasz Adam Pruszak, Tadeusz M. Płużański, Agnieszka Rybak, Mark Siemionowicz Sołonin, Wiktor Suworow, Bronisław Wildstein, Rafał A. Ziemkiewicz, Piotr Zychowicz
Ocena 6,0
Historia Do Rz... William Hastings Bu...

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
8,1 / 10
12 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
896
28

Na półkach:

Ot, zwykła książka kucharska. Niektóre przepisy lepsze, niektóre gorsze bo trudne do zrobienia z braku produktów niedostępnych w naszych sklepach. Wydrukowana w modnej obecnie formule: gigantyczny rozmiar, wielkie marginesy, jeden przepis na stronie z sąsiadującym "artystycznym" zdjęciem na drugiej czyli efektownie podana niewielka garstka przepisów.

Ot, zwykła książka kucharska. Niektóre przepisy lepsze, niektóre gorsze bo trudne do zrobienia z braku produktów niedostępnych w naszych sklepach. Wydrukowana w modnej obecnie formule: gigantyczny rozmiar, wielkie marginesy, jeden przepis na stronie z sąsiadującym "artystycznym" zdjęciem na drugiej czyli efektownie podana niewielka garstka przepisów.

Pokaż mimo to

3
avatar
440
37

Na półkach:

Książka obowiązkowa dla wielbicieli autora, jak również dla podróżników i osób zafascynowanych Chorwacją, a w szczególności Dalmacją.
Klasyczna książka kucharska z elementami przewodnika. Godna polecenia.

Książka obowiązkowa dla wielbicieli autora, jak również dla podróżników i osób zafascynowanych Chorwacją, a w szczególności Dalmacją.
Klasyczna książka kucharska z elementami przewodnika. Godna polecenia.

Pokaż mimo to

2
avatar
745
590

Na półkach: , , , ,

Autor książki pt. „Dalmacja książka kucharska” Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.

To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.

Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący sposób z użyciem zdrobnień w formie żartobliwej użytej również przy omawianiu potraw Dalmacji.

Możemy poznać w niej 7 rozdziałów następującej treści: zimne i ciepłe przystawki, zupy, potrawy z ryżu i makaronu, owoce morza, mięsa, jarzyny i dodatki, desery.

Przepisy Pana Roberta Makłowicza na, które warto, zwrócić uwagę w tej książce są, następujące:

Krem z bakłażanów, owczy ser marynowany w winie, cukinie w czosnku, pasztet rybny, pasztet z tuńczyka, smażone oliwki, zupa rybna, panierowane sardynki, spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym, dalmatyński gulasz, dalmatyńskie rolady, pieczona jagnięcina w winie, ziemniaki z włoską kapustą i porem, figowiec, figi w winie, tort z suszonych fig, naleśniki z migdałami, dalmatyńskie ciasto wielkanocne.

Warto jest poznać dalmatyńską kuchnię, ponieważ autor zadbał o ujęcie każdego szczegółu dotyczącego kultury, historii zawartego na łamach 264 stron.

Książka ta posłuży nie tylko jako przewodnik, ale cenne wskazówki autora, a przy tym barwny język, który tak bardzo cenię w momencie, kiedy prezentacji dań wykonywanych przez Pana Roberta Makłowicza.

Elementem stanowiącym dodatek, który zachęci, do kupna są, pięknie zaprezentowane zdjęcia z podróży kulinarnej- Dalmacja, słowniczek kulinarny polsko – chorwacko- dalmatyński.

Książka zawiera 264 strony, twarda oprawa, wydana została przez Wydawnictwo Wysoki Zamek, Kraków 2016.

Zapraszam Cię Czytelniku w kulinarną dalmatyńską podróż wraz jej z autorem.

Recenzja została zamieszczona na stronie Muzeum Książki Kucharskiej
im. Stanisława Czernieckiego, przy czym należy zaznaczyć, że jest to jedyne w Polsce Muzeum Książki Kulinarnej, które znajduje się w województwie Małopolskim.
Idealne miejsce na wypoczynek i odnalezienie ciszy wśród książek kulinarnych.

http://muzeumksiazkikucharskiej.pl/robert-maklowicz-dalmacja-ksiazka-kucharska/#more-794

Autor książki pt. „Dalmacja książka kucharska” Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.

To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.

Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący...

więcej Pokaż mimo to

84
Reklama
avatar
185
33

Na półkach: , ,

Jego programy zna chyab każdy. Najnowszą książkę poświęcił ukochanej kuchni Dalmacji. Posiada ona klasyczną formę książki kucharskiej przeplatanej zdjęciami. Część właściwą poprzedza wprowadzenie, w którym Pan Robert opisuje krótko historię tytułowej kuchni, składniki i przedstawia tamtejsze wino niezbyt u nas popularne. Przy każdym daniu jest króciutkie wprowadzenie. Na końcu znajduje się mały słowniczek polsko-chorwacko-dalmatyński. Niestety nieco kuleje forma wydania, często na stronie jest poziome zdjęcie otoczone białą pustką, przez co ma się wrażenie że całosć złożono w Wordzie.

Jego programy zna chyab każdy. Najnowszą książkę poświęcił ukochanej kuchni Dalmacji. Posiada ona klasyczną formę książki kucharskiej przeplatanej zdjęciami. Część właściwą poprzedza wprowadzenie, w którym Pan Robert opisuje krótko historię tytułowej kuchni, składniki i przedstawia tamtejsze wino niezbyt u nas popularne. Przy każdym daniu jest króciutkie wprowadzenie. Na...

więcej Pokaż mimo to

3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Dalmacja. Książka kucharska


Reklama
zgłoś błąd