Moje Dębowe Pole. Silva rerum ekologiczne

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- Moje Dębowe Pole. Silva rerum ekologiczne
- Wydawnictwo Naukowe "Śląsk"
- 2011-01-01
- 2011-01-01
Wspomnienie miejsc,czasów i ludzi, dzieciństwa Autorki w Dębowym Polu i dorastania w mieście. Pełna miłości opowieść o Ojcu. Jest i miejsce dla antenatów, a burzliwe nieraz losy przypadły im w udziale. A w tym wszystkim wnikliwa obserwacja zmieniającego się świata, pełna szacunku wobec praw przyrody, z próbą zrozumienia ludzkich poczynań. Opowieść o ciekawości świata, wartości życia każdej istoty, wrażliwości na piękno, która zrodziła przywiązanie Autorki do "przedmiotów z duszą". Autorka zadaje ważne, trudne pytania, a Jej celne spostrzeżenia dają obraz wrażliwej, a jakże silnej Kobiety o pięknej duszy. Subtelne, przepiękne, maleńkie, a wielkie Dzieło.
Mogą Ciebie zainteresować
Wakacyjne dzieciństwo to DĘBOWE POLE.
Wakacyjne dzieciństwo to DĘBOWE POLE.
dodaj nowy cytat
więcej Pokaż mimo toKsiążkę czyta się szybko i przyjemnie, ale mało jest opisów i sytuacji, które dzieją się na Dębowym Polu nad czym, jako mieszkanka tej wsi, ubolewam 😉. PS. Na Dębowym Polu już rosną dęby.