Kawa

Okładka książki Kawa
Elisabeth BangertChristine Mahrle Wydawnictwo: Weltbild kulinaria, przepisy kulinarne
143 str. 2 godz. 23 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Kaffee
Wydawnictwo:
Weltbild
Data wydania:
2009-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2009-01-01
Liczba stron:
143
Czas czytania
2 godz. 23 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-60597-31-6
Tłumacz:
Ewa Rohozińska
Tagi:
kawa kulinaria gotowanie
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
5,6 5,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Reklama
Reklama

Książki autora

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
5,6 / 10
14 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
582
180

Na półkach: ,

Zastanawiam się w sumie po co ta książka istnieje? Nie ma w niej informacji, których nie znalazłbym za darmo w internecie, a te które zamieszczono, są w gruncie rzeczy niespecjalnie odkrywcze. Prawdziwych ciekawostek brak. Gdyby to było coś w stylu eseju o kulturotwórczej roli kawy (na wzór "Radości picia" Barbary Holland opisującej eseistycznie alkohol jako czynnik integrujący społeczeństwa), ale nie - mamy tu jedynie pobieżną historię tej używki. Zawarte przepisy też są ogólnodostępne. Może przed czasami internetu, ten tytuł miałby jakiś sens i prezentowałby się ciekawie między książkami kucharskimi w kuchni, ale obecnie? Co z tego, że książka jest ładnie wydana i bogato ilustrowana, jak jest pusta niczym wydrylowany z ziarna owoc kawowca?

Zastanawiam się w sumie po co ta książka istnieje? Nie ma w niej informacji, których nie znalazłbym za darmo w internecie, a te które zamieszczono, są w gruncie rzeczy niespecjalnie odkrywcze. Prawdziwych ciekawostek brak. Gdyby to było coś w stylu eseju o kulturotwórczej roli kawy (na wzór "Radości picia" Barbary Holland opisującej eseistycznie alkohol jako czynnik...

więcej Pokaż mimo to

avatar
616
606

Na półkach:

Chciałam poczytać o kawie, napoju, który towarzyszy mi o poranku i lubię małe celebracje z nim związane. Chciałam dowiedzieć się kiedy, dlaczego i skąd przypływa do Europy. Gdzie i w jaki sposób się ją uprawia, co wpływa na jej smak, zapach i jakość. Interesowało mnie na czym polega praca przy kawie, itd, itp.

Ta książka nie spełniła moich oczekiwań w tym zakresie, nie odpowiedziała na moje pytania, nie zaspokoiła mojego pragnienia informacji. Autorki skupiły się raczej na marketingowych walorach kawy. Informacje o genezie kawy były tylko opisane pobieżnie. W książce czytelnik znajdzie informacje o rodzajach kawy, rozmieszczeniu jej upraw na naszym globie, o właściwościach kawy, ale przede wszystkim co można z kawy przygotować i na jakie sposoby podaje się kawy w poszczególnych krajach.
W książce jest dużo ładnych, apetycznych zdjęć z charakterystycznymi kawami podawanymi w krajach, a nawet w regionach i kawiarniach. Jest też sporo przepisów na desery z kawą.
To ładna książka, może być przydatna dla lubiących przyrządzać sobie kawę na różne sposoby z dodatkami zwłaszcza mlecznymi. Ogólnie przyjemna i elegancka.

Chciałam poczytać o kawie, napoju, który towarzyszy mi o poranku i lubię małe celebracje z nim związane. Chciałam dowiedzieć się kiedy, dlaczego i skąd przypływa do Europy. Gdzie i w jaki sposób się ją uprawia, co wpływa na jej smak, zapach i jakość. Interesowało mnie na czym polega praca przy kawie, itd, itp.

Ta książka nie spełniła moich oczekiwań w tym zakresie, nie...

więcej Pokaż mimo to

avatar
316
41

Na półkach:

Pozycja na prawdę na poziomie. Spora dawka wiedzy o szeroko rozumianej kawie. O uprawie krzewów i drzew kawowych na świecie, informacje o właściwościach i składzie kawy oraz przygotowywaniu napoju z ziaren. Duża dawka przepisów na kawy i idealnie pasujących do niej słodkich przekąsek.

Pozycja na prawdę na poziomie. Spora dawka wiedzy o szeroko rozumianej kawie. O uprawie krzewów i drzew kawowych na świecie, informacje o właściwościach i składzie kawy oraz przygotowywaniu napoju z ziaren. Duża dawka przepisów na kawy i idealnie pasujących do niej słodkich przekąsek.

Pokaż mimo to

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kawa


Reklama
zgłoś błąd