-
ArtykułyHłasko, powrót Malcolma, produkcja dla miłośników „Bridgertonów” i nie tylkoAnna Sierant1
-
ArtykułyAkcja recenzencka! Wygraj książkę „Cud w Dolinie Poskoków“ Ante TomiciaLubimyCzytać1
-
Artykuły„Paradoks łosia”: Steve Carell i matematyczny chaos Anttiego TuomainenaSonia Miniewicz1
-
ArtykułyBrak kolorowych autorów na liście. Prestiżowy festiwal w ogniu krytykiKonrad Wrzesiński13
Biblioteczka
Lubię tę książkę nie tylko za piękne zdjęcia i klarowne opisy, ale przede wszystkim dlatego, że przepisy w niej zamieszczone nadają się na polskie realia lub łatwo da się je zmodyfikować tak, by się nadawały. Poza tym są ciekawym źródłem inspiracji i zachęcają do wypróbowania kombinacji smakowych, na które być może się nigdy nie wpadło (np. zupa z zielonego groszku z miętą). Gotować uwielbiam, więc książkę nabyłam bardziej dla przepisów i z sympatii do Jamiego, ale przepisy są łatwe do wykonania, więc myślę, że przypadnie do gustu tym, którzy uważają się nawet za ciężkie i beznadziejne przypadki braku umiejętności i pozwoli im ośmielić się, by rozwinąć kulinarne skrzydła. :)
Lubię tę książkę nie tylko za piękne zdjęcia i klarowne opisy, ale przede wszystkim dlatego, że przepisy w niej zamieszczone nadają się na polskie realia lub łatwo da się je zmodyfikować tak, by się nadawały. Poza tym są ciekawym źródłem inspiracji i zachęcają do wypróbowania kombinacji smakowych, na które być może się nigdy nie wpadło (np. zupa z zielonego groszku z...
więcej mniej Pokaż mimo to
Kiedy nie mam pomysłu, co ugotować, lubię zajrzeć do tej książeczki - niekoniecznie po konkretny przepis, ale dla inspiracji, podpatrzenia dania i wykonania według własnego widzimisię.
Kiedy nie mam pomysłu, co ugotować, lubię zajrzeć do tej książeczki - niekoniecznie po konkretny przepis, ale dla inspiracji, podpatrzenia dania i wykonania według własnego widzimisię.
Pokaż mimo to