Totalnie tofu

Okładka książki Totalnie tofu Konrad Budzyk
Okładka książki Totalnie tofu
Konrad Budzyk Wydawnictwo: Znak JednymSłowem kulinaria, przepisy kulinarne
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak JednymSłowem
Data wydania:
2024-05-27
Data 1. wyd. pol.:
2024-05-27
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324099627
Tagi:
tofu przepisy
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
706
706

Na półkach:

Przyznam, że kiedy pierwszy raz spróbowałam tofu, wcale nie przypadł mi do gustu z uwagi na smak a właściwie jego brak. Zastanawiałam się co z niego zrobić i jakoś odpuściłam dalsze eksperymenty z tym sojowym twarożkiem. Okazuje się jednak, że tofu ma bardzo wszechstronne zastosowanie i można go łączyć z wieloma różnymi składnikami uzyskując smaczne potrawy czy desery.

Konrad Budzyk w swojej książce kulinarnej przekonuje, że można pokochać tofu, przyrządzając go na różne sposoby. Aby jednak zacząć przygodę z tym roślinnym twarożkiem dobrze wiedzieć jak powstaje i jak wybrać ten właściwy a zanim zaczniemy gotować, musimy wiedzieć kilka podstaw oraz zasad przygotowania. Teraz do dzieła! Z tofu można wyczarować zupy, makarony, pierogi, burgery, smarowidła do chleba czy pyszne desery.

Zaznaczę jeszcze, że każda potrawa w tej książce opatrzona jest smakowitym zdjęciem oraz dokładnym przepisem przygotowania. Aż chce się jeść 😋

Przyznam, że kiedy pierwszy raz spróbowałam tofu, wcale nie przypadł mi do gustu z uwagi na smak a właściwie jego brak. Zastanawiałam się co z niego zrobić i jakoś odpuściłam dalsze eksperymenty z tym sojowym twarożkiem. Okazuje się jednak, że tofu ma bardzo wszechstronne zastosowanie i można go łączyć z wieloma różnymi składnikami uzyskując smaczne potrawy czy...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
561
538

Na półkach: , , , ,

Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater” najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu”.
W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek” ostatnich lat, ale „ciutkę” starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery),jego produkcję, opisuje jego wartości odżywcze, odmiany tofu (a ja myślałam, że tofu jest tylko jedno),aby przejść do tego co najważniejsze w tej książce - przepisów.
W „Totalnie tofu” znajdziemy 83 przepisy o różnym stopniu trudności, z informacją na ile porcji jest tenże oraz o kaloryczności i wartościach odżywczych na porcję.

Sama książka wydana jest przepięknie – twarda oprawa o satynowym wykończeniu, kolorowe zdjęcia dań od śniadań, przez obiady aż po desery.

Niezależnie czy to wasz początek przygody z tofu, czy jesteście jego koneserami, ta książka jest dla was. Nawet jeśli podobnie jak ja, uważacie, że kuchnia to miejsce, gdzie znajduje się ekspres do kawy, a do gotowania macie dwie lewe ręce i potraficie przypalić wodę na herbatę, jakimś cudem wszystkie dania przygotowane z przepisów z „Totalnie tofu” się udały.

W tym miejscu mogę tylko napisać: Serdecznie polecam!

Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater” najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu”.
W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek” ostatnich lat, ale „ciutkę” starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery),...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Przeczytane
    2
  • Współpraca z Wydawnictwem
    1
  • Współpraca recenzencka
    1
  • 2024
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Posiadam
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Totalnie tofu


Podobne książki

Przeczytaj także