Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Naukowe PWN
- Data wydania:
- 2022-08-18
- Data 1. wyd. pol.:
- 2004-01-01
- Liczba stron:
- 738
- Czas czytania
- 12 godz. 18 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788301221164
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne.
Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.