Kuchnia polska. 1500 przepisów.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Klub dla Ciebie
- Data wydania:
- 2006-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2006-01-01
- Liczba stron:
- 528
- Czas czytania
- 8 godz. 48 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 83-7404-444-6
- Tagi:
- kuchnia polska gotowanie
To kuchnia nadążająca za zmianami następującymi w gustach i smakach współczesnych Polaków. Gotujemy dużo mniej wykwitnie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy też kuchni mniej czasu. Sporadycznie urządzamy wielkie przyjęcia. I taka jest Kuchnia polska proponowana Państwu dzisiaj. Mnóstwo przepisów szybkich i łatwych w wykonaniu, zrobionych z niewyszukanych dostępnych produktów. Są tu także prawdziwie polskie pierogi czy schabowy, bigos i barszcz wigilijny. Jest to kuchnia bogata w warzywa, urozmaicona, uwzględniająca dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. A więc: przystawki, zupy, dania mięsne, dania rybne, dania warzywne, zapiekanki, surówki, sałatki, desery, ciasta, domowe słodycze, przetwory, nalewki.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 107
- 70
- 28
- 8
- 3
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
Opinia
Jako kobieta, która jest od kilku lat w związku z zawodowym kucharzem, powiem jedno - zdecydowana większość przepisów zawartych w tej książce by nie przeszła u mojego Fajnego.
Chodzi mi przede wszystkim o to, że w tych przepisach jednym z kluczowych składników jest albo woda z vegetą albo kostki rosołowe. Rozumiem, że chodzi o prostotę w gotowaniu, jednak jest różnica w smaku wody z vegetą a bulionem, nawet prostym, warzywnym...
Jeśli mam ocenić przepisy, to ja głównie się nimi inspiruję, zmieniam, co tylko mogę, ale jest duża ich część, która stanowi dokładnie to samo, ale z dodatkowym składnikiem (np. podstawowa pasta jajeczna, a obok - pasta jajeczna z musztardą, która jest dla mnie składnikiem podstawowym). Ogromny minus za brak zdjęć - książka mogłaby zawierać o połowę mniej przepisów, ale dobrze byłoby zobaczyć, jak wygląda po przyrządzeniu dana potrawa.
Czasem popatrzę do tej książki, ale są zdecydowanie lepsze książki kucharskie. I też blogi kulinarne.
Jako kobieta, która jest od kilku lat w związku z zawodowym kucharzem, powiem jedno - zdecydowana większość przepisów zawartych w tej książce by nie przeszła u mojego Fajnego.
więcej Pokaż mimo toChodzi mi przede wszystkim o to, że w tych przepisach jednym z kluczowych składników jest albo woda z vegetą albo kostki rosołowe. Rozumiem, że chodzi o prostotę w gotowaniu, jednak jest różnica w...