Historia od kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku

Okładka książki Historia od kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku
Max Miller Wydawnictwo: HI:STORY kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
HI:STORY
Data wydania:
2023-10-16
Data 1. wyd. pol.:
2023-10-16
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381353434
Tłumacz:
Monika Skowron
Średnia ocen

                8,8 8,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Okładka książki Dieta w insulinooporności Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Ocena 6,4
Dieta w insuli... Magdalena Makarowsk...
Okładka książki Czekoladowe kulki Mia Öhrn, Urika Pousette
Ocena 8,9
Czekoladowe kulki Mia Öhrn, Urika Pou...
Okładka książki Dieta wegańska na cztery pory roku Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Ocena 6,9
Dieta wegańska... Magdalena Jarzynka-...

Oceny

Średnia ocen
8,8 / 10
24 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
2623
2302

Na półkach: , , ,

"Mówi się, że historię piszą zwycięscy, ale z mojego doświadczenia wynika, że historię piszą ci, którzy zapisują różne sprawy, a jedzenie nie jest żadnym wyjątkiem”.

Autor jest amerykańskim kucharzem i youtuberem prowadzącym program kulinarno-historyczny Tasting History. W swojej książce zgromadził ponad sześćdziesiąt przepisów z całego świata, stare receptury “unowocześnił” dostosowując je do dzisiejszych potrzeb. Przepięknie wydana, w twardej oprawie, z apetycznie wyglądającymi zdjęciami robi bardzo pozytywne wrażenie, wręcz kusi, by od razu wsiąść się za gotowanie. Liczne ciekawostki, każde danie zawiera zarys historyczny, listę składników, czas wykonania, porcje, wskazówki kucharza.

Zaczynamy od starożytności, trafiamy na pierniki wypiekane za czasów Elżbiety I Tudor, był to w ówczesnych czasach prawdziwy rarytas. Mamy przepisy ze starożytnego Rzymu, Wysp Brytyjskich, Europy, Bliski i Daleki Wschód. Desery, ciasta, ciasteczka, dania mięsne i bezmięsne, przeróżne napoje, aromaty przypraw.

Napisana z pasją, szczyptą wyważonego, dobrego humoru, wiedzą historyczną i przepięknymi, kolorowymi zdjęciami. Nic tylko się delektować. Jestem pewna, że ta pozycja Was pozytywnie zaskoczy. Serdecznie polecam!

"Mówi się, że historię piszą zwycięscy, ale z mojego doświadczenia wynika, że historię piszą ci, którzy zapisują różne sprawy, a jedzenie nie jest żadnym wyjątkiem”.

Autor jest amerykańskim kucharzem i youtuberem prowadzącym program kulinarno-historyczny Tasting History. W swojej książce zgromadził ponad sześćdziesiąt przepisów z całego świata, stare receptury...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    48
  • Przeczytane
    26
  • Posiadam
    4
  • Do kupienia
    2
  • Zainteresowania: Inne
    1
  • Nowość
    1
  • Kuchnia
    1
  • ZyARCHIWIZOWANE: Wyzwanie 100 książek w 2023
    1
  • Zainteresowania: Kulinaria
    1
  • Zainteresowania: Historia
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Historia od kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku


Podobne książki

Przeczytaj także