Szkarłatny kamień
- 1994-01-01
- 1994-01-01
- 83-7070-619-3
- Wojciech Usakiewicz
- szkarłatny kamień romans miłość
Od lat usiłowała wymazać to miejsce z pamięci. Zapomnieć o wakacjach, spędzanych w dzieciństwie w odludnym starym domu. I o dwóch chłopcach - jednym milkliwym, drugim - aroganckim i roszczącym sobie prawa do jej ręki. I o tajemniczym wzgórzu, na którym doszło do tragicznego wydarzenia. Lecz po dziesięciu latach odziedziczyła ten dom i musiała wrócić. Tylko na lato - powiedziała sobie. Tymczasem wydarzenia z przeszłości ożywają na nowo i przybierają zupełnie inny wymiar.
Bardzo przyjemna lektura. Magia w niej zawarta daje niesamowity efekt, chęć rozwikłania zagadki nie pozwala jej nie czytac jednym tchem. Mimo wszystko stwierdzam, że lektura raczej dla młodzieży.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna luzna ksiazka
Bardzo fajna luzna ksiazka