Jesienny księżyc

- literatura obyczajowa, romans
- Dancing at the harvest moon
- Da Capo
- 1997-01-01
- 1997-01-01
- 83-7157-354-5
- Ewa Mikina
- romans miłość kobieta
"Jesienny księżyc" to porywająca historia zakochanej czterdziestolatki, która w uroczym miasteczku nad jeziorem, gdzie jako młoda dziewczyna przeżyła swą pierwszą miłość, zaczyna życie od nowa.
Rok wyd.1997, s.144, oprawa twarda.
Gdyby tę historię napisała jakaś wytrawna autorka Harlequin-ów, przy okazji wyrzucając wszystkie akapity związane z piosenkami (no za dużo było tych tytułów piosenek),to powstałby ciekawy, niebanalny romans.
Pokaż mimo toDała bym ocenę niżej, Ale jakoś nie mogłam, chyba z powodu tego że miał to być romans i faktycznie był, Romans do przeczytania w trzy godziny,,,, Który mnie nie zachwycił, nie porwał w swoje sidła, przeczytałam, bo przeczytałam, niestety nie będę go wspominała, -Może to i dobrze,,, Rozumiem wiele ale żeby syn mojej pierwszej miłości?- jakoś tak nie smacznie. Może dlatego że książka przedstawiona była w taki a nie inny sposób. Myślę że są autorzy którzy mogli by mi sprzedać kota w worku, jedna od tej autorki (oceniając tylko tą jedną książkę) nie kupiła bym chyba bransoletki z diamentami,,,
Dała bym ocenę niżej, Ale jakoś nie mogłam, chyba z powodu tego że miał to być romans i faktycznie był, Romans do przeczytania w trzy godziny,,,, Który mnie nie zachwycił, nie porwał w swoje sidła, przeczytałam, bo przeczytałam, niestety nie będę go wspominała, -Może to i dobrze,,, Rozumiem wiele ale żeby syn mojej pierwszej miłości?- jakoś tak nie smacznie. Może dlatego że...
więcej Pokaż mimo toNie mam nic przeciw dużym różnicom wieku , ale ta ksiązka była jakas jak pospieszny pociąg .Przyjechała , zobaczyła, zdobyła. On wpatrzony jak szalony.
Z samych listów się zakochał . Nie kupuje tego.
Pokaż mimo toZ samych listów się zakochał . Nie kupuje tego.
Może powinnam być wzruszona, ale jestem zniesmaczona... Treść książki nie zmieściła się w moich wyobrażeniach. Bałam się, że tak to się skończy i stało się. Syn zakochał się w ukochanej ojca. Miłość ojca w nienaturalny sposób zrealizowała się za pośrednictwem jego dziecka. Młody chłopak i dojrzała kobieta - nie znoszę uczuć łamiących bariery wiekowe. W moim odczuciu syn zdradził ojca, zapragnął jego kobiety. Patologiczne, a nie romantyczne.
więcej Pokaż mimo to"Gdy w zaczarowany wieczór spotkasz prawdziwą miłość, leć ku niej na skrzydłach, albo resztę życia przeżyjesz samotnie".