Potrawy z różnych stron świata
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Świat Książki
- Data wydania:
- 2002-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 1975-01-01
- Liczba stron:
- 395
- Czas czytania
- 6 godz. 35 min.
- Język:
- polski
- Tagi:
- kuchnia kulinaria gotowanie przepisy świat
Książka, którą mają Państwo przed sobą, to zapraszenie do krainy smaków i aromatów z różnych stron świata. Kuchnie francuska, wioska czy chińska są od dawna znane i lubiane na całym świecie, a wyspecjalizowane restauracje przyczyniły się do ich szerokiego spopularyzowania również w Polsce. Niektóre potrawy tych regionów na dobre zadomowiły się już w naszym jadłospisie. Podróżując po świecie, bywamy często zadziwiani doskonałością i mnogością potraw, które oferuje miejscowa, nie znana nam wcześniej kuchnia. Zaskakujące dla naszego podniebienia połączenia składników, egzotyczne przyprawy lub oryginalny sposób przyrządzania przynoszą czasem zupełnie nowe doznania kulinarne. Wielki wybór przepisów zawartych w niniejszej książce pozwoli Państwu odbyć podróż kulinarną do najodleglejszych zakątków - krainy smaków i aromatów całego świata. Warto wypróbować receptury nie tylko na słynne i popularne w świecie dania, ale przyrządzić też potrawy nieznane i tajemnicze. Na pewno wzbogaci to nasze codzienne gotowanie i niejednokrotnie zaskoczy doskonałym smakiem.
ISBN: 83-7311-467-X
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 22
- 18
- 18
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Interesująca książka zabiera czytelnika w świat potraw z Europy, Afryki, Ameryki, Azji oraz Australii i Oceanii. Każdy kraj jest opisany pod względem kulinarnym najciekawszymi informacjami. Przepisy mają podane na ile osób jest przyrządzana potrawa, zawiera oryginalny zapis nazwy potrawy oraz dokładny sposób wykonania. Polecam.
Interesująca książka zabiera czytelnika w świat potraw z Europy, Afryki, Ameryki, Azji oraz Australii i Oceanii. Każdy kraj jest opisany pod względem kulinarnym najciekawszymi informacjami. Przepisy mają podane na ile osób jest przyrządzana potrawa, zawiera oryginalny zapis nazwy potrawy oraz dokładny sposób wykonania. Polecam.
Pokaż mimo toCiekawe przepisy na znane światowe potrawy, stanowiące urozmaicenie kuchni polskiej.
Ciekawe przepisy na znane światowe potrawy, stanowiące urozmaicenie kuchni polskiej.
Pokaż mimo toChociaż jest to dość stara książka, ale jest w niej wiele pomysłów i na teraźniejsze czasy, zwłaszcza, że są różnorodne i z różnych krajów.
Chociaż jest to dość stara książka, ale jest w niej wiele pomysłów i na teraźniejsze czasy, zwłaszcza, że są różnorodne i z różnych krajów.
Pokaż mimo toOd czasu do czasu lubię zaglądnąć do starych książek kucharskich ta z okresu PRL-u jest naprawdę ciekawa. Różne przepisy ubarwione charakterystyką danej kuchni narodowej. Ja lubię zrobić jajecznicę po arabsku /czakczuka/ Palce lizać.
Od czasu do czasu lubię zaglądnąć do starych książek kucharskich ta z okresu PRL-u jest naprawdę ciekawa. Różne przepisy ubarwione charakterystyką danej kuchni narodowej. Ja lubię zrobić jajecznicę po arabsku /czakczuka/ Palce lizać.
Pokaż mimo to