Nadzwyczajnie wspaniałe kobiety, które zmieniły świat

32 str.
- Fantastically Great Women Who Changed the World
- popularnonaukowa dziecięca
- Paulina Lubowiecka
- kobiety
"Nadzwyczajnie wspaniałe kobiety, które zmieniły świat" to książka pełna historii niesamowitych kobiet, które osiągnęły wiele, podążając za swoim sercem, talentem i marzeniami. Wzbij się wysoko z pilotką Aleią Earhart, stań w obronie tego, co słuszne, u boku Emmaline Pankhurst, miej swój udział w modowej rewolucji razem z Coco Chanel lub dokonaj przełomowych odkryć tak jak Maria Skłodowska-Curie. Piekne ilustracje i zdumiewające fakty zawarte w tej książce to idealne wprowadzenie do historii kobiet, które pomogły ukształtować dzisiejszy świat. Prześledź ich losy i przygotuj się do własnej przygody.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Dodaj cytat z książki Nadzwyczajnie wspaniałe kobiety, które zmieniły świat
Dodaj cytat
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [4]
Książka opowiada o kobietach które przeżyły różne niesamowite i niebezpieczne przygody. Jest w niej bardzo dużo obrazków i mało tekstu myślę że dzieciom się spodoba :)
Pokaż mimo toKsiążka przedstawia w przyjazny najmłodszym sposób, postacie kilku z najważniejszych kobiet, które pojawiły się na kartach historii. Są nimi: Jane Austen (pisarka), Gertrude Ederle (pływaczka, pierwsza kobieta która przepłynęła kanał La Manche), Coco Chanel (projektantka mody), Frida Kahlo (meksykańska malarka), Maria Skłodowska-Curie (naukowczyni), Mary Anning...
więcejTo kolejna ciekawa książka o kobietach tym razem dla młodszych czytelników.
więcejBarwnie, ciekawie i rzeczowo przybliżone zostały kobiety, które swoją determinacją, konsekwencją i upartością zmieniły podejście i myślenie o kobietach w ogóle. Autorka zaprezentowała te z nas, które miały odwagę przeciwstawić się niesprawiedliwości, przełamać tabu, nieracjonalny zakaz czy...
Nietypowe rozmieszczenie treści (trochę jak komiks), intrygujące ilustracje,
więcejinspirująca treść i przesłanie na czasie - oto książka autorstwa Kate Pankhurst.
"Nadzwyczajnie wspaniałe kobiety, które zmieniły świat",
ma nadzwyczajnie długi tytuł i jest nadzwyczajnie pięknie wydana! Mnie zachwyca! :-)
W książce przedstawiono dokonania trzynastu kobiet.
Każda z kobiet...