Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

Okładka książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią autora Boguś Janiszewski, Max Skorwider, 9788327125262
Okładka książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią
Boguś JaniszewskiMax Skorwider Wydawnictwo: Publicat Seria: To, o czym dorośli Ci nie mówią popularnonaukowa dziecięca
popularnonaukowa dziecięca
To, o czym dorośli Ci nie mówią
2018-03-14
2018-03-14

Kup Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówiąi

Tajniki twojego superkomputera

2311 198 126

Oceny książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

Mózg. To o czym dorośli Ci nie mówią” to idealna lektura dla małych i dużych. Autorzy w sposób praktyczny i często żartobliwy opowiadają o nieprostych procesach, które zachodzą w naszych głowach.

Dowiecie się z tej książki więcej o zniekształceniach poznawczych, o tym jakie procesy zachodzą w naszych mózgach, a z których nie zdajemy sobie sprawy. Poznacie też bliżej struktury mózgu (od tych najstarszych, które pomogły nam przodka przetrwać na sawannie, aż do tych, które na drodze ewolucji pojawiły się całkiem niedawno).

W środku książki poza bardzo przystępnie opisanymi zagadnieniami znajdzie również cudowne ilustracje, które bardzo umilają czytanie!

Dodatkowo w tym roku obchodzimy X rocznicę serii „To o czym dorośli Ci nie mówią”, wiecie, że poza książką o mózgu znajdziecie w niej 12 innych książek (m.in. o ekonomii)!

Niesamowita koncepcja, bardzo ciekawe wiadomosci i ilustracje. Jest troche chaotycznie, ale jest wiedza, humor i dobra zabawa Mu, Grażyna, Janusz i Zosia zapadają w pamięć.

Na półkach: , , , ,

Książka „Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią *(bo często sami nie wiedzą)” Bogusia Janiszewskiego ze świetnymi rysunkami Maxa Skorwidera tym razem zaprasza nas do fascynującego organu wewnętrznego jakim jest mózg. Po przeczytaniu tej książki dowiedziałam się kilku naprawdę ciekawych rzeczy, o których nie miałam pojęcia. Człowiek całe życie się uczy i poznaje różne fakty i ciekawostki.
W książce znajdziemy sześć głównych rozdziałów:
- pierwsza myśl,
- narzędzie do myślenia,
- ukryte myślenie,
- kłopoty z myśleniem,
- granice myślenia,
- sztuczne myślenie.
Ciekawe informacje z dymkami pełnymi żartów, przeplatane interesującymi ciekawostkami, podsypanymi ironią wpadają w ucho i nie ulatują w mgnieniu oka.
Książka dla szerszego grona czytelników, idealna na prezent dla ludzi ciekawych świata.

373 użytkowników ma tytuł Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

Okładka książki Którędy na Grunwald? Boguś Janiszewski, Agnieszka Jankowiak-Maik
Którędy na Grunwald? Boguś Janiszewski, Agnieszka Jankowiak-Maik
Okładka książki Relacje. To, o czym dorośli Ci nie mówią Boguś Janiszewski, Max Skorwider
Relacje. To, o czym dorośli Ci nie mówią Boguś Janiszewski, Max Skorwider
Okładka książki Czy Krzyżacy to fajni chłopacy? Boguś Janiszewski, Agnieszka Jankowiak-Maik, Max Skorwider
Okładka książki Kurzol. Zagadka odporności Boguś Janiszewski, Nikola Kucharska
Kurzol. Zagadka odporności Boguś Janiszewski, Nikola Kucharska
Okładka książki Biznes. To, o czym dorośli Ci nie mówią Boguś Janiszewski, Max Skorwider
Biznes. To, o czym dorośli Ci nie mówią Boguś Janiszewski, Max Skorwider
Boguś Janiszewski
Boguś Janiszewski
Absolwent Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Pisarz, nauczyciel, ekspert związany ze środowiskiem edukacji niepublicznej. Autor licznych, stworzonych wspólnie z ilustratorem Maksem Skorwiderem popularnonaukowych książek dla dzieci z serii „To, o czym dorośli ci nie mówią”: „Ekonomia” „Polityka”, „Mózg”, „Kosmos”, „Sztuczna Inteligencja”, “Wirus i inne drobne ustrojstwa”, „Klimat”, „Sex”, „Bóg”, a także „Rewolucje”, „Mury” i „Wojny”. Dla Wydawnictwa Agora dla dzieci i Fundacji ISKIERKA wspólnie z Maksem Skorwiderem stworzył charytatywnie książkę-cegiełkę „O, choroba”, pomagającą dzieciom z chorobami nowotworowymi. Z ilustratorką Nikolą Kucharską tworzy serię o Kurzolu („Kurzol. Gdzie się podział sen?”, „Kurzol. Strach się bać!”).

Cytaty z książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

Dodaj cytat z książki Mózg. To, o czym dorośli ci nie mówią

Video

Video