Pieśń Apolla #2

- J.P. Fantastica
- 2016-02-01
- 2016-02-01
- Michał Żmijewski
- psychologiczna sci-fi siły nadprzyrodzone tragedia shounen manga
"Pieśń Apolla" opowiada o tragicznej podróży poprzez czas i przestrzeń. Shogo to młody człowiek cierpiący na poważny uraz psychiczny powodujący ataki agresji w momencie ujrzenia jakiegokolwiek aktu intymności i miłości u innych. Jego nienawiść sprowadza na niego tragedię – będzie doświadczał uczucia nieszczęśliwej miłości przez wieki. Historia potoczy się od nazistowskich okrucieństw II wojny światowej do futurystycznej dystopii, gdzie klonowanie ludzi jest codziennością. Czy doznanie tak wielkiego cierpienia może uleczyć nienawiść?
Manga od lat 18
Skłania do refleksji i zostawia pewne niedopowiedzenia ale chyba oto po części chodzi ;)
Pokaż mimo to-> 24.09.2018
-> 24.09.2018
Pokaż mimo toPiękna parabola ludzkiego istnienia. Tezuka jak zwykle w świetnej formie. Ciekawa historia o naturze człowieka, emocjach, cierpieniu.
Hmm.. bardzo smutna ta manga o Shougo, chłopcu, którego drogą jest pokuta za zło, które wyrządził. Liczyłam na happyend, niestety się przeliczyłam :(