Śpij aniele mój/ Bez kolacji
- 33. Piosenki na papierze
- Biuro Literackie
- 2013-02-21
- 2013-02-21
- Janerka muzyka polska teksty piosenek
Lech Janerka jest twórcą dla którego warstwa tekstowa jest istotną, jeśli nie kluczową, częścią utworu, dlatego śpiewając od 30 lat o sprawach ważnych unika banału, a słowa piosenek przeobraża w zajmujące opowieści. Lektura tekstów Janerki w oderwaniu od instrumentalnego brzmienia pozwoli spojrzeć na wrocławskiego muzyka z odmiennej perspektywy, a książka z pewnością zainteresuje zarówno miłośników słów zapisanych, jak i "wyśpiewywanych". Książka Śpij aniele mój / Bez kolacji to pierwsza pozycja z nowej serii Biura Literackiego "33. Piosenki na papierze".
Daj mi nóż odetnę sobie nos Albo rozpruję brzuch za ciebie za nas dwóch Za pomylonych I nie bój się to nie kaleczy mnie Ja odczłowieczam się ja się zniweczyć chcę A to nie boli.
dodaj nowy cytat
Tekściarz a poeta.
Tekściarz a poeta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to'zwykle to, co pisze Lech Janerka, jest niewidoczne' jak pisze Zawada w poslowiu, i ja sie z tym zgadzam stopro, dlatego wieksza frajde sprawia mi sluchanie. ale mimo wszystko fajnie sobie przeczytac niektore teksty na spokojnie i pokminic. nawet jak w glowie gra do nich muzyka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zawierająca zbiór tekstów piosenek Lecha Janerki. Dla kogoś, kto zna te teksty, te utwory, owo wydanie może być ot, ciekawostką zawierającą to, co doskonale przecież znane.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"A kiedy będzie wszystko wolno
Wtedy powiedz mi
Rączką cię dotknę tak swawolną
Że uniesiesz brwi
Ale wybaczysz mi i choć nie uwierzysz
O to nie sen
Zostaniesz bez odzieży"
z: A kiedy będzie
"A kiedy będzie wszystko wolno
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWtedy powiedz mi
Rączką cię dotknę tak swawolną
Że uniesiesz brwi