Wielka księga Kubusia Puchatka

384 str.
- Irena Tuwim, Michał Rusinek
- Nasza Księgarnia
- Kubuś Puchatek Chatka Puchatka Powrót do Stumilowego Lasu Kłapouchy Królik Sowa Przemądrzała Prosiaczek Kangurzyca Maleństwo Krzyś Hefalump Tygrysek
- literatura dziecięca
- Irena Tuwim, Michał Rusinek
- Z biblioteki Wydawnictwa Nasza Księgarnia
Eleganckie wydanie dwóch klasycznych książek A.A. Milne’a o Kubusiu Puchatku oraz ich napisanej po latach kontynuacji. Doskonały pomysł na prezent!
Zajrzyjcie do Stumilowego Lasu, gdzie najsłynniejszy miś na świecie przeżywa fascynujące przygody ze swoimi przyjaciółmi. Zabawa na pewno będzie przednia!
W tomie:
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [8]
Tyle już o Puchatku napisano - zresztą, ilu czytelników (zwłaszcza małych), tylu Puchatków... Nie widzę sensu analizowania artystycznych zalet tej książki - to jest po prostu coś, co zostaje w człowieku na zawsze... ot, takie małe co nieco, chyba prosto z nieba...
Pokaż mimo toKubuś Puchatek 8/10
Pokaż mimo toChatka Puchatka 7/10
Powrót do Stumilowego Lasu 2/10
Żałuję, że dopiero teraz sięgnęłam po "Kubusia Puchatka", dobrze, że mam w domu małego czytelnika i to on popycha mnie w stronę książeczek dla dzieci.
więcejUważam, że ta książeczka trafi do każdego, dużego czy też małego bo przecież "nie ma osobnej literatury dla dzieci i dla dorosłych, tak jak nie ma dla nich osobnej czekolady. Jeśli literatura jest dobra, czytają ją z równym...
Mam wiele miłych wspomnień z dzieciństwa związanych z tą książką. Aż się łezka w oku kręci. Postanowiłem jeszcze raz zanurzyć się w świat Misia o Bardzo Małym Rozumku i innych mieszkańców Stumilowego Lasu. A jest to świat bardzo bogaty i mimo upływu lat nie stracił nic ze swojej świeżości i aktualności. Nie jest to też tylko książka dla dzieci, ale również i dla dorosłych,...
więcejDużo słabiej czyta się część dopisaną przez innego autora. Odnoszę wrażenie, że momentami jest przeintelektualizowana, autor sili się na dydaktyzm, próbuje być zabawny w stylu Milne'a, ale nie zawsze mu to wychodzi.
więcejCałość oceniam na 7, chociaż tak naprawdę to 8 i 6, w zależności od autora.
Poza tym rysunki trochę umniejszały moją przyjemność płynącą z czytania. O wiele...
Nie oceniam treści tylko wydanie. Puchatek był jest i pozostanie moim ukochanym bohaterem nie tylko z dzieciństwa. ilość gwiazdek uzasadniam tym, że to wydanie w starym stylu obserwując mojego kilkuletniego chrześniaka nie przyciągnie raczej, dobrze że o Puchatku się wciąż pamięta, dopisaną część czyta się dobrze, ale to już nie to,. W dzieciństwie "katowałam" przygody...
więcejWarto co jakiś czas udać się na spotkanie z mieszkańcami Stumilowego Lasu. I humor poprawią i nauczą prostych prawd.
Pokaż mimo toPostaci Kubusia Puchatka nie trzeba nikomu przedstawiać. Za czasów mojego dzieciństwa (lata 90.) święcił on triumfy jako bohater disnejowskich bajek i dobranocek. Chyba każdy maluch miał w swoim domu pluszaka Kubusia, Prosiaczka, Tygryska czy Królika.
więcejKubuś Puchatek powstał w roku 1926 roku za sprawą brytyjskiego pisarza - A.A. Milne. Podobno postać Kubusia została...