24 godziny śledztwa

- PRL Borewicz serial porucznik
- 07 zgłoś się (tom 5)
- 978-83-62964-25-3
- PRL Borewicz serial porucznik
Ginie młoda dziewczyna, zamordowana zimowym wieczorem w drodze z pracy do domu. Porucznik Borewicz otrzymuje zadanie wyjaśnienia zagadki jej śmierci. Pierwszy krąg podejrzanych to osoby z bliskiego otoczenia dziewczyny: przyjaciel Adam Fordon oraz jego opiekun Łukasz Uliński, instruktor jazdy konnej, oficer w stanie spoczynku. Szybko jednak w energicznie prowadzonym śledztwie krąg się poszerza. Borewicz znajduje związki znajomych ofiary ze światkiem przestępczym i w ciągu jednej doby doprowadza do schwytania mordercy.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [3]
Dobre opowiadanie kryminalne. Porucznik Borewicz jak zawsze w formie. A głos p. Bronisława Cieślaka rewelacyjnie wpisuje się w wersję audio. Krótka historia w sam raz do odsłuchania w kolejce u lekarza
Pokaż mimo toSama historia ciekawa, jest zupełnie inny klimat w opowiadaniach PRL-owskich. Kupiłam ją dlatego, żeby mieć pamiątkę po spotkaniu z Panem Cieślakiem na tegorocznych Śląskich Targach Książki. W lekturze czasami nie wiedziałam kiedy zmieniono wątek, moim zdaniem dziwnie prowadzona narracja. Wolałabym wydanie, gdzie w jednej książce jest kilka opowiadań - wtedy można byłoby...
więcejBłyskotliwy porucznik Borewicz i tępy, przaśny Zubek szukają mordercy młodej dziewczyny. Sprawa rozwiązana w 24 godziny, czytanie o niej - 24 minuty :-)