Analiza żywności. Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności
- Kategoria:
- nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
- Data wydania:
- 2016-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-01-01
- Liczba stron:
- 165
- Czas czytania
- 2 godz. 45 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788371608520
- Tagi:
- Zdrowie Żywność Chemia
Analiza żywności jest intensywnie rozwijająca się dziedziną nauki, która zajmuje się badaniem związków chemicznych surowców roślinnych i zwierzęcych oraz gotowych produktów spożywczych, a także zmianami tych składników podczas procesów technologicznych i przechowywania. Znajomość zasad stosowania metod i postępowania analitycznego jest niezbędna dla przyszłej kadry pracowników laboratoriów przemysłu spożywczego oraz wszystkich, którzy w badaniach posługują się metodami z zakresu analizy żywności.
Intencją autorów opracowania było zestawienie nie tylko metod konwencjonalnych, tych najczęściej wykorzystywanych w analizie jakościowo-ilościowej podstawowych składników żywności, ale również nowoczesnych metod opartych na najnowszej aparaturze pomiarowej, która w niedalekiej przyszłości będzie wyposażeniem pracowni analitycznych zajmujących się badaniem surowców spożywczych i żywności.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Analiza żywności. Wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE