HEAT: AN AMATEUR'S ADVENTURES AS KITCHEN SLAVE, LINE COOK, PASTA-MAKER, AND APPRENTICE TO A DANTE-QUOTING BUTCHER IN TUSCANY
- Kategoria:
- biografia, autobiografia, pamiętnik
- Tytuł oryginału:
- HEAT: AN AMATEUR'S ADVENTURES AS KITCHEN SLAVE, LINE COOK, PASTA-MAKER, AND APPRENTICE TO A DANTE-QUOTING BUTCHER IN TUSCANY
- Wydawnictwo:
- Vintage Books USA
- Data wydania:
- 2007-01-26
- Data 1. wydania:
- 2007-01-26
- Liczba stron:
- 336
- Czas czytania
- 5 godz. 36 min.
- Język:
- angielski
- ISBN:
- 9781400034475
- Tagi:
- kuchnia gotowanie Toskania Włochy
Opis doświadczeń z pracy w kuchni w jednej z najpopularniejszychh restauracji Nowego Jorku, podjętej z czystej ciekawości dobrze działającej machinerii kuchennego zaplecza i powstającego tamże bardzo dobrego jedzenia o włoskiej proweniencji, a pośrednio także opis tego, dokąd przemożna kulinarna ciekawość może człowieka doprowadzić. Tytułem przykładu: może ona doprowadzić do jeszcze większej ilości różnych restauracyjnych kuchni, w tym za granicą, do rzeźni, a także renesansowych kulinarnych opracowań, jak również wielu innych miejsc. Całość jest pełna humoru i autoironii, ale także solidnej, zsyntetyzowanej, przystępnie acz niezauważalnie podanej wiedzy o przedmiocie i towarzyszących mu procesach, opatrzonya osobistą refleksją i mimo oczywistego zachwytu kuchnią osobistym, krytycznym komentarzem.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki HEAT: AN AMATEUR'S ADVENTURES AS KITCHEN SLAVE, LINE COOK, PASTA-MAKER, AND APPRENTICE TO A DANTE-QUOTING BUTCHER IN TUSCANY
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Opis doświadczeń z pracy w kuchni w jednej z najpopularniejszychh restauracji Nowego Jorku, podjętej z czystej ciekawości dobrze działającej machinerii kuchennego zaplecza i powstającego tamże bardzo dobrego jedzenia o włoskiej proweniencji, a pośrednio także opis tego, dokąd przemożna kulinarna ciekawość może człowieka doprowadzić. Tytułem przykładu: może ona doprowadzić do jeszcze większej ilości różnych restauracyjnych kuchni, w tym za granicą, do rzeźni, a także renesansowych kulinarnych opracowań, jak również wielu innych miejsc. Całość jest pełna humoru i autoironii, ale także solidnej, zsyntetyzowanej, przystępnie acz niezauważalnie podanej wiedzy o przedmiocie i towarzyszących mu procesach, opatrzonya osobistą refleksją i mimo oczywistego zachwytu kuchnią i osobą głównego szefa - krytycznym komentarzem.
Opis doświadczeń z pracy w kuchni w jednej z najpopularniejszychh restauracji Nowego Jorku, podjętej z czystej ciekawości dobrze działającej machinerii kuchennego zaplecza i powstającego tamże bardzo dobrego jedzenia o włoskiej proweniencji, a pośrednio także opis tego, dokąd przemożna kulinarna ciekawość może człowieka doprowadzić. Tytułem przykładu: może ona doprowadzić...
więcej Pokaż mimo to