Najnowsze artykuły
-
Artykuły
James Joyce na Bloomsday, czyli 7 faktów na temat pisarza, który odmienił literaturęKonrad Wrzesiński8 -
Artykuły
Śladami autorów, czyli książki o miejscach, które odwiedzali i opisywali twórcyAnna Sierant8 -
Artykuły
Czytamy w weekend. 14 czerwca 2024LubimyCzytać459 -
Artykuły
Znamy laureatki Women’s Prize for Fiction i wręczonej po raz pierwszy Women’s Prize for Non-FictionAnna Sierant15
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Biblioteczka
Filtry
Książki w biblioteczce
[2]
Generuj link
Zmień widok
Sortuj:
Wybrane półki [1]:
Przeczytał:
2010-11-12
2010-11-12
Średnia ocen:
7,3 / 10
42 ocen
Ocenił na:
9 / 10
Na półkach:
Zobacz opinię (7 plusów)
Czytelnicy: 116
Opinie: 12
Zobacz opinię (7 plusów)
Przeczytał:
2010-11-12
2010-11-12
Średnia ocen:
8,8 / 10
8 ocen
Na półkach:
Czytelnicy: 54
Opinie: 1
Niewiele jest książek, które w tak prosty sposób wprowadzają w świat gotowania. Ja tę książkę znalazłam w domowej bibliotece, gdy miałam jakieś 12 czy 13 lat. Z niej dowiedziałam się jak można ugotować zupę pomidorową i zrobić jajecznicę. Napisane prosto, bez zadęcia i bez straszenia, że gotowanie to misterium. Dziś potrafię dużo więcej, niż to co proponują autorzy, nie boję się eksperymentować i uważam się za dobrą kucharkę. Ale nie wykluczam, że tak się stało dzięki tej książeczce.
Niewiele jest książek, które w tak prosty sposób wprowadzają w świat gotowania. Ja tę książkę znalazłam w domowej bibliotece, gdy miałam jakieś 12 czy 13 lat. Z niej dowiedziałam się jak można ugotować zupę pomidorową i zrobić jajecznicę. Napisane prosto, bez zadęcia i bez straszenia, że gotowanie to misterium. Dziś potrafię dużo więcej, niż to co proponują autorzy, nie...
więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to