Opinie użytkownika

Filtruj:
Wybierz
Sortuj:
Wybierz

Na półkach:

Bardzo fatalnie się czyta. Pierwsza część bardzo fajna, po przeczytaniu fragmentów w interrnecie pobiegłam do księgarni i kupilam calość. Przeczytałam w ciągu 2 dni. Drugą część troche gorzej, bo już pojawiły się pierwsze powtórzenia. W arabskiej krwi cale fragmenty, czasem zupelnie bez sensu przeklejone z poprzednich części. Bez sensu. Pomijam całe fragmenty.

Bardzo fatalnie się czyta. Pierwsza część bardzo fajna, po przeczytaniu fragmentów w interrnecie pobiegłam do księgarni i kupilam calość. Przeczytałam w ciągu 2 dni. Drugą część troche gorzej, bo już pojawiły się pierwsze powtórzenia. W arabskiej krwi cale fragmenty, czasem zupelnie bez sensu przeklejone z poprzednich części. Bez sensu. Pomijam całe fragmenty.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to


Na półkach:

Nie podobał mi się język używany przez tłumacza. Nie wiem jak wyglądało to w oryginale, ale wulgarne określenia w tego typu literaturze wprowadzają zgrzyt. Jest to kolejna książka o tej tematyce (patrz: wyznania gejszy), i rozumiem, że to ma na celu oddanie klimatu orientalnego półświatka, ale jeżeli odrzucało mnie od tej książki to tylko dlatego, że pewne słowa tam po prostu nie pasują.

Nie podobał mi się język używany przez tłumacza. Nie wiem jak wyglądało to w oryginale, ale wulgarne określenia w tego typu literaturze wprowadzają zgrzyt. Jest to kolejna książka o tej tematyce (patrz: wyznania gejszy), i rozumiem, że to ma na celu oddanie klimatu orientalnego półświatka, ale jeżeli odrzucało mnie od tej książki to tylko dlatego, że pewne słowa tam po...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to


Na półkach: , ,

Niewiele jest książek, które w tak prosty sposób wprowadzają w świat gotowania. Ja tę książkę znalazłam w domowej bibliotece, gdy miałam jakieś 12 czy 13 lat. Z niej dowiedziałam się jak można ugotować zupę pomidorową i zrobić jajecznicę. Napisane prosto, bez zadęcia i bez straszenia, że gotowanie to misterium. Dziś potrafię dużo więcej, niż to co proponują autorzy, nie boję się eksperymentować i uważam się za dobrą kucharkę. Ale nie wykluczam, że tak się stało dzięki tej książeczce.

Niewiele jest książek, które w tak prosty sposób wprowadzają w świat gotowania. Ja tę książkę znalazłam w domowej bibliotece, gdy miałam jakieś 12 czy 13 lat. Z niej dowiedziałam się jak można ugotować zupę pomidorową i zrobić jajecznicę. Napisane prosto, bez zadęcia i bez straszenia, że gotowanie to misterium. Dziś potrafię dużo więcej, niż to co proponują autorzy, nie...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to