Orzechy i pestki
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Prószyński i S-ka
- Data wydania:
- 2020-09-29
- Data 1. wyd. pol.:
- 2020-01-01
- Liczba stron:
- 352
- Czas czytania
- 5 godz. 52 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381693400
- Tagi:
- poradnik kulinaria przepsy kulinarne
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.
W przewodniku znajdziesz:
- praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki
- ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane
- tradycyjne przepisy
- autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler
Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Z jutowego worka na orzechy wysypały się chrupiące opowieści. Zamknięte w łupinach czekały na właściwy czas - i na Larę Gessler, wrażliwą opowiadaczkę. Jak muszle znad morza przytknięte do ucha, rozgadały się na dobre. Zaglądają do przeszłości, płyną pod prąd, karmią ciało i duszę. Wyłuskajcie z nich moc.
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK"
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 35
- 29
- 15
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Po wszelkiego rodzaju książki kucharskie ostatnio sięgam z coraz większym zainteresowaniem. Tym bardziej, że dzisiejsze książki kucharskie są teraz całkowicie inne niż kiedyś były : pełne naprawdę interesujących i innowacyjnych przepisów , pięknych zdjęć oraz ciekawych porad.
Dlatego też, po najnowszą książkę Lary Gessler postanowiłam sama sięgnąć i przekonać się czy po pierwsze warto, a po drugi czy naprawdę te przepisy które tu znajdziecie nie są wcale tak skomplikowane jak było to zapowiadane. I jak wyszło?
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.
Znajdziecie tu przede wszystkim :
- praktyczne porady, jak kupować oraz przechowywać orzechy i pestki
- poznacie ich historię i zwyczaje z nimi związane
- dostaniecie masę tradycyjnych przepisów oraz jedyne i autorskie przepisy kulinarne i inspiracje Lary Gessler.
Książka ta jest naprawdę pięknie wydana, a przepisy, które w niej znajdziecie wcale nie należą do jakiś wymyślnych i myślę, że każdy spokojnie sobie z nimi poradzi. Co więcej te przepisy nie tylko są podobne do standardowych i tradycyjnych jakie znamy, ale też są świetnie urozmaicone co sprawia że nabierają takiej nutki nowości.
Ciekawostką jest tu to, że skupując się na różnych rodzajach orzechów i pestek autorka stworzyła coś niepowtarzalnego przy okazji pokazując nam jakie cuda można stworzyć za pomocą czegoś tak powszechnie dostępnego jak orzech.
Oprócz samych przepisów mamy tu także duża dawkę wiedzy na temat nie tylko przechowywania tych produktów, ale też skąd one tak naprawdę pochodzą , jak mogą zostać jeszcze wykorzystane oraz jak mamy je przechowywać aby nam się nie zepsuły ani nie straciły na wartości.
Jeśli o mnie chodzi to powiem Wam szczerze, że jestem zadowolona że po nią sięgnęłam. Wiem na pewno, że z niektórych tych przepisów sama skorzystam, niektóre co prawda nie przypadły mi do gustu. Ale jedno jest pewne! Jeśli interesują Was nowoczesne przepisy i dość ciekawe połączenia to również dla Was warto będzie po nią sięgnąć! I może być też pięknym prezentem pod choinkę w tym roku !
Gorąco polecam!
Po wszelkiego rodzaju książki kucharskie ostatnio sięgam z coraz większym zainteresowaniem. Tym bardziej, że dzisiejsze książki kucharskie są teraz całkowicie inne niż kiedyś były : pełne naprawdę interesujących i innowacyjnych przepisów , pięknych zdjęć oraz ciekawych porad.
więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDlatego też, po najnowszą książkę Lary Gessler postanowiłam sama sięgnąć i przekonać się czy po...